Psaltaren 75 / Låt Gud bli större i ditt liv

 

 Njut av sommaren

“Det är inte dags än” kanske vi säger , om de sista tiderna, och om Guds vredesdom. Vad vet vi om Guds tid? Vad vi vet är att det en dag kommer ett slut, och vi vet att Gud är vred på de ogudaktiga och vill att de vänder om. Psaltaren 75 säger:

“Vi tackar dig, Herre! Vi tackar dig! Dina stora under är bevis på att du bryr dig om oss. “Ja”, säger Herren, när den tid, som jag bestämt är inne, ska jag straffa de onda! Fastän jorden skakar och alla dess innevånare darrar av rädsla så är dess grund stadig, för jag har själv satt den på plats!”
Jag varnade de stolta för att vara så storordiga, och jag sade till de ogudaktiga att sluta med sitt skryt. För framgång och makt kommer inte genom någon människa, utan enbart från Gud. Han befordrar den ene och avsätter den andre. I sin hand håller Herren en bägare med starkt, bedövande vin. Det är hans vredesdom, som alla som föraktar honom måste dricka. De måste tömma bägaren till sista droppen. Men jag ska prisa Jakobs Gud i evighet.  ” Jag ska göra slut på de ogudaktigas ondska”, säger Herren,  “och istället ska jag ge makt och anseende till de gudfruktiga.”   Författare: Asaf

Ja det var psaltaren 75 som jag tycker är oerhört dramatisk och spännande då det gäller att förstå att Gud är Gud, och att hans tid är hans tid och hans planer ÄR hans planer. Vad har då vi små människor att säga till om? Vi kan tänka och tycka, javisst, men vi kommer ändå till slutsatsen att hanskall äras och vi bli mindre och han STÖRRE i våra liv!  /Kram f Maria

2 thoughts on “Psaltaren 75 / Låt Gud bli större i ditt liv

  1. Hej Janne. Javisst är det underbart att Gud hjälper oss under tidens gång, han är med hela tiden /om vi vill. OM människan vände sig till honom med kärlek, så mycket enklare och godare klimat det hade varit .
    /Ha en välsignad dag./Maria

  2. Underbar psalm! Jag läste den också härom kvällen!
    Kram! Janne

    (ingen njuter av straffet för synderna, det är inte glädjen, utan att Gud ser till oss och hjälper oss i livet!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.