Psaltaren 5, Gud beskyddar, Vi behöver alla Gud, alltid, ja alltid.

Kapitel 5

Morgonbön under förföljelse

1 För körledaren, till flöjt. En psalm av David.2 Hör mina ord, Herre,tänk på mina suckar!3 Lyssna när jag ropar,min kung och min Gud!Till dig går min bön.4 Herre, om morgonen hör du min röst,om morgonen vänder jag mig till dig och väntar.5 Du är inte en Gud som älskar ondska,den som är ond får inte bo hos dig.6 De övermodiga består inte inför dina ögon,du hatar alla förbrytare.7 Du förgör dem som ljuger,Herren avskyr den som är blodtörstig och falsk.8 Men genom din stora nåd får jag gå in i ditt hus,jag får tillbe i vördnad för dig,vänd mot ditt heliga tempel.9 Herre, led mig i din rättfärdighet för mina förföljares skull,jämna din väg för mig.10 Det finns ingen sanning i deras mun.Deras inre är fördärv,deras strupe är en öppen grav och sin tunga gör de hal.11 Döm dem skyldiga, Gud,låt deras planer bli deras fall!Driv bort dem för deras många brott,eftersom de gör uppror mot dig.12 Men alla som flyr till dig ska få glädjas,de ska jubla i evighet.Du beskyddar dem,de som älskar ditt namn ska få fröjdas i dig,13 för du, Herre,välsignar den rättfärdige.Du täcker honom med nåd som en sköld.

Kapitel 8

Människosonens ringhet och höghet

1 För körledaren, till gittít. En psalm av David.2 Herre, vår Herre,hur härligt är inte ditt namn över hela jorden,du som satt ditt majestät på himlen!3 Av barns och spädbarns mun har du berett en maktför dina fienders skull,för att förgöra fiende och hämnare.✱4 När jag ser din himmel,dina fingrars verk,månen och stjärnorna som du har skapat –5 vad är då en människa att du tänker på henne,en människoson att du tar hand om honom?✱6 En liten tid lät du honom vara lägre än Gud,med ära och härlighet krönte du honom.7 Du satte honom att härska över dina händers verk,allt lade du under hans fötter:8 alla får och oxar liksom vildmarkens djur,9 himlens fåglar och havets fiskar,de som vandrar havens vägar.10 Herre, vår Herre,hur härligt är inte ditt namn över hela jorden!

Det är svårt att leva nu och det var svårt då också. När man går in i Psalmerna så får man hela sitt inre fyllt med tankar, kärlek, igenkännande, tragik, tårar, leenden……….. Man känner ofta igen sig, på något vis har man upplevt det som står i Guds ord, eller kommer att få uppleva..

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.