Psaltaren 139:1-24

dsc00060.JPG

Har ni läst Psaltaren 139, om hur Gud skapat oss alla och hur älskade vi är, hans barn?

“Herre, du genomskådar mig och vet allt om mig. Du vet om jag sitter eller står. Även om du är långt borta från mig så vet du vad jag tänker. Du ser mig om jag arbetar eller vilar. Du vet allt om mig.

Redan innan jag talar så vet du vad jag vill säga. Du omsluter mig på alla sidor, och du håller mig i din hand. Din kunskap om mig är oerhörd, ja mycket större än vad jag själv förstår.

Jag kan aldrig fly från din Ande! Jag kan aldrig gömma mig, utan du ser mig. om jag far upp till himlen så är du där, och om jag far ner till dödsriket, så är du där. Även om jag skyndar mig dit solen går upp eller gömmer mig vid havets yttersta gräns, så kommer din hand att leda mig och din styrka att hjälpa mig.

Om jag bad mörkret att gömma mig och ljuset omkring mig att bli natt så gör inte mörkret det mörkt för dig. Ja, för dig lyser natten lika klar som dagen. För dig finns ingen skillnad på mörker och ljus.

Du har skapat min kropp med alla dess organ. Du vävde dem samman i min moders liv. Tack för att du skapt mig så unik och underbar! Det är fascinerande att bara tänka på det. Allt du gör är fantastiskt, det har jag verkligen fått erfara.

Du var där när mina ben formades i det tysta, när de fogades samman i min mors liv. Du såg mig innan jag föddes och planerade varje dag i mitt liv, innan någon av dem började. Ja, varje dag skrevs ner i din bok!

Hur ofattbara är inte dina tankar, Herre! och hur otroligt många är de inte. Om jag försökte räkna dem skulle jag aldrig nå slutet. När jag vaknar på morgonen, tänker du fortfarande på mig!

O, Gud, hur önskar jag inte att du skulle döda alla de ogudaktiga som är emot dig. Alla dessa mördare med blod på sina händer, som jag inte vill ha något med att göra. De ljuger och smädar ditt namn, och de uppträder föraktfullt mot dig. Herre, jag hatar alla som hatar dig. Jag avskyr alla som kämpar mot dig. Ja, jag hatar dem, för dina fiender är också mina fiender.

Pröva mig, Gud! Känn mitt hjärta och pröva mina tankar! Visa mig om det finns något hos mig som gör dig bedrövad, och led mig på den väg som leder till dig!

Gud har skapat oss alla, och vill att vi gensvarar på hans kärlek och de löften han har för oss. Han älskar sin skapelse och han älskar DIG. DU är högst värdefull.

/Kung David har skrivit psalmen och David utlämnar sig fullständigt till Gud. Så bör vi alla göra, utlämna oss till vår Fader och låta honom rena oss från alla synd. Vi får ångra oss och be om förlåtelse för det vi gjort som varit fel. När vi gör så och läser och ber och älskar, då befinner vi oss på vägen till Gud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.