Profetiska budskap/Spanien erkänner Palestinsk stat

Sammandrag ur Born to Watch 17/9-10

SPANIEN ERKÄNNER EN PALESTINSK STAT

”Utrikesminister Moratinos har meddelat at Spanien kommer att behandla den Palestinska Myndigheten diplomatiskt, som om den vore regeringen för en palestinsk stat, dess högkvarter i Madrid får diplomatisk status som Ambassad, och konsulatet i Östra Jerusalem kommer från och med idag [7 sept 2010] att vara en spansk ambassad. Han uppmanar andra att följa efter, som förberedelse för den kommande självständighetsförklaringen.” ”Vi har hållit er informerade om den växande rörelsen för att legalisera en palestinsk stat utanför ett internationellt ramverk för skapandet av en stat. Spaniens agerande är ett stort kliv mot etablerandet av en sådan företeelse. Det kringgår Israel helt på detta område, och behöver inte Israels godkännande. Genom att ignorera Israel bäddar det för det internationella samfundets erkännande av en palestinsk stat enligt de 1967 gällande gränserna. Palestinierna behöver inte gå med på någonting för att få detta ’pris’. Därför kommer deras krav på den så kallade rätten att återvända, kraven på Jerusalem som huvudstad, och deras vägran att erkänna Israel som en judisk stat kommer att erkännas dem, och de kommer inte att avkrävas någonting i retur.” >>

Kan ni helt fatta vad ni just läste?… Jag försöker fortfarande få upp hakan, efter att den trillade i golvet.
Okej, låt oss försöka få ihop alla pusselbitar. Vi vet att EU är mitt i Belgiens roterande presidentskap. Belgien har fortfarande ingen regering på plats. Det lilla landet saknar ledarskap, och har varit i stort sätt tysta sedan deras EU-ordförandeskap började den 1 juli. Vilket land inom EU har vi hört mest ifrån? … Jag skulle säga Spanien, direkt. De ”avslutade” ju precis sitt sexmånaders ordförandeskap i slutet av juni. Men låt oss ta en liten sväng tillbaka i tiden och friska upp minnet. Minns ni vem som för närvarande ansvarar för den spanska säkerhetsstrategin?

 • Den 26 december, 2009: Javier Solana accepterar uppdrag att utveckla ”spansk säkerhetsstrategi” >>
 • Den 20 januari, 2010: Kabinettet godkänner Solana att dra upp spanska säkerhetsstrategin. >>

Håll i er nu för nästa. Jag hade glömt att det fanns ett verkställandedatum inskrivet. Det är underligt hur lätt man glömmer. Men Vår Herre kan påminna oss när det är något viktigt, som i det här fallet.

Den 7 januari, 2010: Solanas Spanska Säkerhetsstrategi ska värkställas den 30 november, 2010, under det år då även EU:s säkerhetsstrategi ska uppdateras, och NATO:s nya strategikoncept godkännas. >>

Var hamnar vi med all denna information? Ger det oss en indikation om vad tiden är liden för de profetiska händelser som finns utlagda i Skriften?… Kanske, och kanske inte. Jag misstänker att vi kan se utvecklingar i slutet av november eller snart därefter. Jag tror inte att judarna har bett tillräckligt mycket genom åren, som Jesus instruerade dem, vad gäller följande.

”Men be att er flykt inte sker på vintern, eller under sabbaten…”
Matteus 24:20

Med Israel norr om ekvatorn, kommer den kalla väderleken in i slutet av november, och in i december.

När ni då ser ‘förödelsens styggelse’,* som profeten Daniel talar om, stå på helig plats – den som läser detta bör noga lägga märke till det – 16 då måste de som är i Judeen fly bort till bergen. 17 Den som är på taket skall inte gå ner för att ta med sig det som finns i huset, 18 och den som är på åkern skall inte vända tillbaka för att hämta sin mantel. 19 Ve dem som väntar barn eller ammar i de dagarna! 20 Be att ni inte måste fly under vintern eller på sabbaten.”
Matteus 24:15-19

”Ty då skall det bli en så stor nöd att något liknande inte förekommit sedan världens begynnelse och aldrig mer skall förekomma.” Matteus 24:21

USA FÖRESLÅR 3 MÅNADERS FÖRLÄNGNING AV BYGGSTOPP
”Abbas har samtyckt till det amerikanska förslaget, men Netanyahu har inte svarat än. [ ] Netanyahu hade betonat under mötet att byggstoppet inte skulle förlängas.” >>

Hela den här processen är otrolig, eller hur? …Jag tror jag nästan kan höra hur ångan tjuter från tryckkokaren nu.

*

Detta var inte roliga nyheter. Artikeln från  www.elvorochjanne.se  Man kan fråga sig hur fortsättningen skall bli. Det är svårt att förstå  vad som händer i världen för det är otäcka saker på gång… Följ  uppdateringar…../Maria

 

4 thoughts on “Profetiska budskap/Spanien erkänner Palestinsk stat

 1. Hej Israels historia är sannerligen historisk, men så få begriper den, för min egen del tror jag obetingat på bibeln, dagens och gårdagens och årens tokigheter stämmer inte med det som det skulle kunna vara.
  Allt handlar om makt, fyndigheter, pengar, så är det med denna fråga som är så infekterad, och man glömmer attt det är ett andligt krig i fösta hand.
  Man kan bli väldans påhoppad då man säger att man tror på bibeln,,,,och på att Israel är Guds folk, vi tillhör ju Guds familj också..enligt bibeln. /Maria

 2. Jag har köpt några historiska böcker om Israels historia. Kanske man kan lära sig något där också. Väldigt få tror på kvartettens arbete för fred i Mellanöstern i dag, verkar det som. Jag tycker det verkar mer som en scen med pokerspel i en Clint Eastwood film, om man ser till deltagarna.
  🙂

 3. Hej Janne.
  Jag vet inte var freden är eller när den kommer. Men jag tycker det är intressant att ta med dessa s k budskap för att se vad som sker och hur man tänker.

  Ja det är en massa turer, men vi får ju ite reda på något i svensk media. Nyheter får vi inte utan att de är förvrängda. Ja jag tycker det är fel att erkänna Palestina som stat. Terror finns det gott om och vad som egentligen är terror det vill jag gärna ha reda på, för där kommer inte heller sanningen fram. Mysktiskt eller hur.
  Eftersom Israel faktiskt är Guds land till israelerna, så tycker man ju att man skall förstå att det mesta i detta är ett andligt krig, men att det kommer att bli ett strort krig så småningom, vi vet bara inte NÄR.
  Jag begriper inte heller allt men bibeln är Guds ord och där söker vi sanningen, Gud är ju tydlig.Och han tar inte tillbaka kallelser eller förvanskar sanningen eller ljuger i sitt ord. Det han sagt det står han för. /Maria

 4. Jag tycker det kan vara frustrerande att läsa dag till dag rapporter i sk fredsprocessen. Det skrivs en sak en dag, och nästa dag dras det in. Att NATO har strategiska planer för hela världen (också Israel) och att javier Solana varit NATO chef och utrikesminister i EU är ingen hemlighet. Det vore kanske tydligare om man fick se en diksussion om NATO:s planering i det långa loppet, i stället för dessa blänkare!

  Hur ska medlarna/parterna se på Palestinska myndigheten? Var ska PA ha sin ambassad? På Gazaremsan?

  Enligt den här artikeln är det en skandal att man erkänner Palestina som stat och ambassaden i Spanien. Kanske det vore bättre att erkänna palestinska myndigheten som en terrororganisation?

  Var är freden?
  Om Israel tog över hela området och fick samma gränser som i gammaltestamentlig tid, var det Guds vilja?

  Jag begriper inte alla turer, man blir bara snurrig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.