Profetiska budskap/profetia

 liberty3.gif

Att särskilt be om gåvan att profetera är viktigt. Begreppet profetia inrymmer förutsägelser om framtiden, men dess viktigaste funktion är att ge Guds ord till människor och förmedla kunskap, varning,rättelse och uppmuntran.

I församlingarna idag hör vi inte mycket av profetior. I 1 Korinthierbrevet skriver Paulus:

 *Låt kärleken vara ert främsta mål, men be om de speciella gåvor som den helige Ande ger, och särskilt gåvan att profetera.*

Det står uttryckligen om hur viktigt det är att vi får de gåvor som Gud vill ge oss. Och de skall vi be om, för att bli så utrustade som Gud vill, för att nå ut till människor.

Paulus säger vidare: *Jag önskar att ni alla hade gåvan att “tala i tungor” men jag önskar ännu mer att ni alla kunde profetera och förkunna Guds budskap.* Paulus menar att församlingen blir så uppbyggd av profetior, och då kan man undra varför det inte är mer sådant i församlingarna i dag.

Gudstjänst och tillbedjan är livsviktigt både för individen och församlingen som helhet. Och profetior är till uppbyggelse för hela församlingen och för dem som kommer på besök, kanske de kan bli övertygade i sin ande om att de faktiskt behöver bli frälsta, då de hör en profetia över sina liv.

*Frälsare Jesus, tack att du kallar mig att komma som jag är med bördor och bekymmer. Du ger vila och ro, ny kraft och hjälp att vandra vidare. Jag tackar dig, och jag kommer.*  /B Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.