Aposteln Paulus

 irchgr222.gif

Paulus skriver till Timotheus:

“Det är därför som jag får lida här i fängelset. Men jag har inte tappat modet, för jag vet vem jag tror på, och jag är säker på att han helt och fullt kan skydda och bevara allt som han har anförtrott åt mig, ända tills han kommer tillbaka.” /1 Tim 12

“Bevara allt som han har gett mig” kan syfta på några olika saker: 1. Paulus visste att Gud skulle bevara tron hos  dem som blivit omvända genom hans predikan.

 2. Han litade på att Gud skulle bevara hans egen själ till Kristi återkomst.

 3. Trots att han själv satt i fängelse och snart skulle möta döden, var han övertygad om att Gud skulle fullfölja arbetet med att sprida evangeliet genom sådana som Timotheus. Kanske uttrycker han sin övertygelse på detta sätt för att uppmuntra Timotheus ytterligare. Timotheus var nedslagen av problemen i Efesos och rädd för förföljelse. Paulus visste, trots sin egen situation som fånge, att Gud hade full kontroll över händelseutvecklingen.

Ja Gud har sannerligen allt under kontroll, han hade det då, och han har det nu. I alla livets omständigheter kan vi få komma till Gud och bli avlastade alla bekymmer och problem, för Gud har lösningen. Om vi tror.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.