Profetiska budskap./Förföljelse

Hej. Letar du efter kategori 1002

om profetiska budskap?

Den är flyttad till Kategorin Profetiska budskap, nr 81; dvs där du är nu ,Där den ska vara.

Du kan ÄVEN läsa budskapet här på en av mina andra sidor: http://bibelord.bloggagratis.se

***************

Är just hemkommen från en härlig och underbar bönekväll. Ikväll har vi fördjupat oss i Joh 16:1-4 som handlar om vad Jesus säger lärjungarna: “Jag har sagt er detta för att ni inte ska tveka inför allt som ligger framför er. Ni kommer att bli utestängda från synagogorna, ja, det ska gå så långt att de som dödar er ska tycka att de tjänar Gud. Och att de gör det beror på att de aldrig har känt Fadern eller mig. Ja, jag säger er detta nu så att ni inte blir överraskade när det händer. Jag har inte sagt det till er tidigare eftersom jag hela tiden har varit hos er.”

Är du troende så förstår du att: 1). Jesus förbereder lärjungarna(och oss troende idag) på den tid av förföljelse som skall komma. 2). Jesus berättar vart han skulle ta vägen, när han skulle lämna dem och varför  och 3).försäkra dem om att de inte skulle bli lämnade ensamma, utan att den helige Ande skulle komma. Jesus visste vad som väntade och ville inte att deras tro skulle ta skada. Gud vill att du/vi ska förstå att du/vi inte är ensamma här i världen. Den helige Ande är här för att ge tröst, undervisning och vägledning.

OCH:

Tittar vi närmare på texten så kan vi se att den tiden som var då stämmer så väl överens med det som händer nu, och att det egentligen är en profetia om de sista tiderna. Vi lever i de sista tiderna nu, och det är svåra tider för Guds folk. I många länder lider troende av förföljelse, och det finns inte många kyrkor som verkligen följer Jesus fullt ut. Vi som följer Jesus får inte tveka att fortsätta sprida hans budskap. Vi får inte tveka att berätta om det som Jesus vill att vi ska berätta om.

Det står om att människor skall bli dödade för sin tro, av sådana människor som inte känner Fadern. Det är precis vad som händer idag. Den helige Ande hjälper oss troende i kraft  att stå emot hat och ondska i världen och den fiendskap många har emot Kristus. Det är en stor tröst särskilt för dem som möter förföljelse.

I Indien, i Orissa, förföljs de kristna just nu och de blir huggna i smådelar av dem som förföljer. Denna uppgift kan du få verifierad i tidningen TRONS VÄRLD, se http://tronsvarld.se

Det är så fruktansvärt att människor kan säga precis vad som helst för lögner om Jesus, och bli trodda, men ingen kan säga något om muslimer eller andra som har en annan ståndpunkt och s k tro. Vi lever i de sista tiderna, det kan du se på världssituationen, på det som händer med vädersituationen, och på det som händer inom politiken. Det gäller att vara införstådd med vad BIBELN säger, och vara smord i den helige Ande. Det stundar svåra tider för Guds folk, men vi kommer att ha seger, för segern är vår Herre Jesus Kristus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.