Profetiska budskap! /Rättfärdighetens sol

Somliga kristna är så pessimistiska och tycker att allt är så mörkt och dystert och talar om att natten kommer då ingen kan verka. Men ett faktum är att natten är nu så långt framskriden så vi kan vädra morgonluft nu. Natten är framskriden, och dagen är nära. Låt oss därför avlägga mörkrets gärningar och ikläda oss ljusets vapenrustning. Rom. 13:12.

  I världen är det mörkt, men så mycket fastare står nu för oss det profetiska Ordet, och vi gör väl om vi akta därpå såsom på ett ljus som lyser i en dyster vildmark. 2 Petr. 1:19. Vi behöver inte frukta det som världen fruktar, utan vi fruktar Herren och prisar honom för hans härliga ljus. Den som följer Jesus skall förvisso inte vandra i mörker, utan skall ha livets ljus. Joh. 8:12. Ljus är utsått för den rättfärdige och glädje för de rättsinniga. Psalm 97:11. Vi är ju ljusets och dagens barn och hör inte natten eller mörkret till. 1 Tess. 5:4-9.  

  Rättfärdigheten sol håller nu på att gå upp för Guds folk, med läkedom under sina vingar. Malaki 4:2. Så nu går det an att få sig en plats i solen. Detta solljus betyder att Guds Ande på ett alldeles särskilt sätt uppenbarar sanningen om Guds församling. Detta medför läkedom för hela församlingskroppen så att den blir helbrägdagjord.  

  En ström går fram, vars flöden giva glädje åt Guds stad, åt den Högstes heliga boning. Psalm 46:5. Och Guds församling är den Högstes heliga boning. Joh. 14:23. 1 Kor. 3:16. 2 Kor. 6:16. Ef. 2:22, 3:17. Jak. 4:5.  

  Den splittring som råder bland Guds folk, och som skiljer kristna från kristna, är ett verk av mörkrets furste. Men nu, innan Jesus hämtar församlingen, så ska Guds Ande leda oss fram till hela sanningen, så att vi alla kommer fram till enheten i tron. Joh. 16:13. Ef. 4:1-16.  

  Många kristna, och särskilt de som har predikat och undervisat, uppfattar detta som mycket förödmjukande, när det blir avslöjat att en hel del av det som de har trott på och predikat, inte stämmer med Guds ord. Men de behöver inte ta det på det sättet. Om de bara vill ödmjuka sig inför Guds ord och rätta till sin förkunnelse så att den stämmer med Bibeln, då får de nåd av Herren. Ödmjukhet är att vara mottaglig för undervisning. Psalm 25:9. Jak. 4:6.  

  När Herren uppenbarar sin vilja genom Anden och Ordet, så är det för att uppbygga Guds församling, och inte för att förolämpa och bryta ned. Anden skall leda oss fram till hela sanningen, lovade Jesus. Detta leder till församlingens uppbyggelse. Men det har också en nedbrytande verkan. Det bryter ned och förstör sådant som är fel och avslöjar villoläror. När ljuset tänds så skingras mörkret. Och detta är vår seger. Vi övervinner mörkrets furste genom att avslöja honom.  /http://www.algonet.se/~allan-sv/SIDA29.HTM#Rättfärdighetens

/Och när vi avslöjar vad som är fel och vänder oss ifrån det kan Gud klart tala om för oss i sitt Ord vad  han väntar sig av oss, och  han hjälper oss att stå fasta./M

5 thoughts on “Profetiska budskap! /Rättfärdighetens sol

 1. Hej. Inläggen som C Åberg har är bra men jag gillar inte en del av kommentarerna som han tar in, de är inte seriösa. Ja många troendekommentarer gillar jag verkligen också, men man måste ju sovra lite. ja jag skriver ju en del också och alla gillar inte det jag gör.
  Hälsn Maria

 2. Ja, men jag måste ändå säga, så att ingen tror att allt på “Blogg 29” är konstigheter, att det finns kloka ord på den bloggen med tror jag. Det var en person som inte är riktigt tradionellt kristen tror jag som sa detta om Jesu död. Och det finns ju så många människor “där ute” som säger och skriver en massa.

 3. Hej Andreas, läs Matteus 28:5-6 om ängeln som talar med kvinnorna vid den tomma graven.
  Jesus talar tre ggr om för lärjungarna att han skulle dö, men d e trodde honom ej. Läs detta i Matt 26:1-28:20
  Jesus talar om sin återkomst i Matt 24:23, ser du han vet om att han ska dö och sedan uppstå, alltså har den kommentaren du läst i Apg 29 varit fel. LYssna inte på sådan felaktigheter.
  Hela bibeln är sann och Jesus är uppstånden och kommer att komma tillbaka!!!! Hälsn Maria, som har fler bibelställen till dig, jag mailar dig …

 4. Jag kommer att svara dig snarast. VISST har JESUS besegrat döden, genom sin död på korset gjorde han oss fria, han har nyckeln tilldödsriket. jag skall ge dig bibelställena så fort jag kan…hör av mig.
  Hälsn Maria som tycker att kommentarerna på Blogg29 verkligen är missvisande och föraktfulla och enbarmligt dumma många gånger, de vilseleder folk!!
  /Maria

 5. Hej. Jag såg en sak idag på “Blogg 29”. Det var en där som sa att Jesus inte besegrat döden när han dog på korset för folk dör ju fortfarande varje dag överallt. Och då vart jag osäker på vad som menas med det där alla kristna brukar säga att “Jesus besegrat döden”, vad betyder det egentligen? (jaja, dum fråga kanske men är man osäker så är man).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.