Profetiska budskap! /Människor tar inte varningar på..

  Foto  Maria

Människor tar inte varningar på allvar. Artikel ur Dagen:

Askmolnet över Europa och andra katastrofer var utgångspunkten för ett inslag i SVT:s “Agenda” den 25 april. “Hur reagerar vi människor när det oväntade händer”, frågade programledaren och bollade över frågan till prästen Annika Borg. “Katastroferna väcker en oro över att vår tillvaro kanske inte är så säker, och väcker även existentiella frågor”, konstaterade hon.

Däremot fick vi inte veta hur hon bemöter de här frågeställningarna och oron. Annika Borg framhöll att “religionens undergångsberättelser banar väg för bättre världar”. Men här och nu såg hon det som viktigare att världen blir “tryggare med vårt allmer utvecklade skydd mot sjukdomar och svält”.

Men sådana åtgärder kan inte ersätta Guds löften. Kanske lever vissa präster i en “bättre värld”? De verkar i alla fall ha svårt att förstå varningarna i Uppenbarelseboken och evangelierna om de yttersta tiderna. Så här förklarade Annika Borg sin åsikt:

“Världen blir allt bättre. Och det är ganska oroväckande och skadligt att vi matas med scenariot att det går åt pipsvängen med allting. Min käpphäst är att vi människor har ett ansvar att förmedla hopp och att livet kan vara bra, trots det som händer.”
Verkligheten är en helt annan. Tecknen på att vi lever i den sista tiden har aldrig förr varit så påtagliga. Och på senare år har många insiktsfulla kristna varnat för utvecklingen.

De profetiska tilltalen blir allt fler och tydligare. Naturkatastroferna är bara en av de många varningstecknen. Andra exempel är det allt större hotet om ett ekonomiskt sammanbrott för euron och USA-dollarn och en förestående storkonflikt i Mellanöstern. Allt går i linje med Antikrists kommande världsordning.

Det mest oroväckande är inte att det “går åt pipsvängen med allting”. Den utvecklingen har Gud varnat för, och han har allt under kontroll. Nej, det absolut värsta är att människor inte tar varningarna på allvar och därmed kan gå evigt förlorade.
Det är den bistra verkligheten som Annika Borg inte låtsas om eller inte tycks känna till. Hennes hopp är att “livet kan vara bra, trots det som händer”. Men det hoppet vilar inte på Bibelns grund och Guds budskap, utan på mänskliga tankar och ren fåfänga.

Inte heller ger det hopp för människor inför evigheten. Guds varningar och löften räknar liberalteologerna inte med. Många vana bibelläsare skulle naturligt nog beteckna dem som klassiska exempel på villolärare och falska profeter.

Bengt Johansson, Hägersten
redaktionendagen.se

 /En mycket bra artikel tycker jag, Maria, och jag anser också att människor idag inte inser sanningen, den/de  sanning /ar som bibeln är full utav, Man kanske ska drömma sig bort och tro att inget ont händer alls…Då har man fel anser jag. Det är allt bäst att vara vaken och be!/M

http://www.youtube.com/watch?v=66y2bxydu9I&feature=player_embedded

BANKKRISERNA, Se film!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.