Ordspråksboken/ vänner

Ordspråksboken är en mycket bra bok för den visar oss vad Gud vill med våra liv, i bland i detalj. Det är alltigenom kloka ord och anvisningar vi får för att leva ett gott och bra liv. Boken talar om att bli ledd av Gud i allt.

Många av oss har vänner, en del har väldigt många vänner. En del har vänner som säger att de är ens vänner, men ack, vad man kan bedra sig. Detta nämner Ordspr.boken så här:

“Det finns vänner som låtsas vara vänner, men en verklig vän står oss närmare än en bror.” Ord 18:24
Så sant, säger jag och förmodligen du med. Ensamheten lurar överallt och det är många som känner sig utanför i våra samhällen, de är utan kontakt med människor.

Att vara omgiven av många människor ökar ibland ensamhetskänslan. Vi behöver alla vänner som står oss verkligt nära, som lyssnar, som bryr sig om oss och är beredda att ställa upp när vi behöver hjälp, i både onda och goda tider. Är du en sådan vän?

Det är bättre med en sådan vän som alltid ställer upp än med dussintals med ytliga bekantskaper. Lösningen på att få en verkligt nära vän ligger inte i att söka efter en, utan att själv bli det för någon annan. Det finns människor som behöver din vänskap. Be Gud visa dig vilka det är och acceptera sedan utmaningen att bli deras vän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.