Det finns bara en Gud

dsc00053.JPG

Ljus och mörker.

Det finns ljus och mörker. En del hittar inte ut ur den mörka snårskogen, och en del går trygga i vilken skog som helst för en del av skogarna är fyllda av ljus,,,,se det poetiskt eller hur du vill, jag vill bara säga att vi ofta är självgoda och självtillräckliga.

Detta tillstånd eller sätt att vara, kommer ganska fort att sätta käppar i hjulen för oss.

Så länge vi bara ser oss själva och inte ser på Gud kommer vi att få svårigheter. Vi har nämligen en förmåga som är begränsad, vi har inte Guds kunskap om vad som är bäst för oss. Det är inte bra att vara så självupptagen att man bara ser sitt eget jag….
När vi försöker att göra allt vi kan själva, litar på att vi kan bäst själva, då kommer det problem. Så tänk på att det finns en Gud som vill att DU skall komma med ALLA dina frågor och alla dina egna svar till honom som verkligen kan svara dig.

“Vilka bland er fruktar Herren och lyder hans tjänare? Om någon vandrar i mörker utan det minsta ljus, låt honom då lita på Herren och stödja sig på sin Gud.”/Jesaja

4 thoughts on “Det finns bara en Gud

 1. Hej Kyllikki
  Du har rätt, egoism är ett farlig sätt att vara på. Känner man inte till vad egoismen gör i den inre människan kan det gå riktigt galet. När man inte vet hur man skall tackla problem, när man inte vet att man lever fel, då är det dubbelt svårt att ta sig ur svåra saker. Men Jesus lever och helar idag. /kram Maria

 2. Hej Nilla. Problem kan vara av många olika art, som du vet. Jag anser att djupa problem kan Jesus lösa, precis som han kan göra med ALLA problem. De psykiska problemen som människor har KAN OCKSÅ lösas av Gud, men inte alla känner till detta, för sjukvården t ex finns ju bara deras alternativ till lösningar. Det finns ljus i mörkret, jag vet för jag har själv blivit löst från mycket, med Jesus som hjälp. Så jag tror på att man blir frälst och löst från elände. Absolut. Frågan är om man vill, eller man vill vara kvar i ett speciellt problem el liknande….
  Kram f Maria

 3. Hej Maria,
  Vad tror du dom här tillstånden du nämner beror innerst inne på?
  Kan dom vara en indikator för ett djupare problem…?

 4. Absolut så är det;att när man är själgod så kommer det en massa problem;det kan jag betyga!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.