Ordspråksboken /Människofruktan?

 

Ordspråksboken 29:25 säger: 

*Den som är orolig för vad andra tycker blir beroende av dem och förlorar sin frihet. Den som däremot litar på Gud kan känna sig lugn och säker.*

Människofruktan kallas det för då vi är rädda för andra och deras inflytande på våra liv. Det är en negativ inställning, och den förgör oss.

Den kan göra att man blir fånge i sitt eget hus, alltid rädd för andra människor. För Gudsfruktan (vördnad, respekt, tillit) gäller motsatsen: den FRIGÖR och HELAR.

Varför frukta människor vars förmåga att skada är begränsad till tillvaron här och nu? Frukta Gud istället. För dem som litar på honom kan han till och med omvandla människors illasinnade angrepp till något positivt. Var inte rädd för människor.

*Jesus, min herde, har omsorg om mig Under hela min vandring i tiden, Tar mig vid handen och jämnar min stig, Jesus, min herde, har omsorg om mig.* G Strandsjö

2 thoughts on “Ordspråksboken /Människofruktan?

  1. Hej Brizen Jag kan bara hålla med om att man har blivit pinad i livet. MEN det finns en som vet: JESUS. Allt kan han hjälpa oss med och allt vill han, ,ta hand om oss.
    Hans kärlek är evig. Sänder en varm kram till dig! /Maria

  2. Tänkvärt, tack.

    Efter att utsatts för b.la mobbing (efter flytt till en ny ort som barn) och även en del på senare dar känner jag mig inte alltid trygg i att möta främmande folk. Har blivit så på äldre dagar, man hoppas det ska gå över..

    Bless..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.