Ondskan och friden är inga vänner och kan inte mötas. Bibelord.Falskhet och orenhet….

 

Vy från Arboga, foto Maria

Vy från Arboga, foto Maria

 

Ondskan och friden är inga vänner,  kan inte mötas och vi ser att det är sant. Inte heller familjer tycks kunna mötas i frid-  det finns många problem och bekymmer med illasinnade människor i släkterna.
Ren ondska finns naturligtvis också, och den kan vi läsa spaltmeter om i bibeln. Har man en gång råkat ut för ren och skär ondska så känner man igen den, och därför är bibelorden många om detta fenomen. Se t ex bibelordet som kommer först här nedan, och sedan alla de andra som berättar något för dig:

*

Ef 6:12
Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna.

Ibland eller ofta kan man bli drabbad, ja sannerligen!  som om en blixt kommer från en klar himmel och chocken är ett faktum, har du varit med om det?
Man kan verkligen tala om  ondskans andemakter, för ondskan är stor och farlig. Som Guds barn har vi hans beskydd, varför händer det då otrevliga saker? Det vet vi om vi läser vad Gud vill med oss. Han vill att vi ska bli klara för att tjäna och för att komma till himmelen i det skick han vill ha oss. Alltså måste allt felaktigt brännas bort. Om detta kan du läsa mycket om i bibeln.

*

Jak 1:21
Lägg därför bort all orenhet och all ondska och ta ödmjukt emot ordet, som är inplanterat i er och som har makt att frälsa era själar.

*

Tit 3:3
Vi var själva en gång oförnuftiga, olydiga och vilsegångna. Vi var slavar under många slags begär och lustar, vi levde i ondska och avund, vi var avskyvärda och vi hatade varandra.

*

1 Kor 14:20
Bröder, var inte barn till förståndet. Var i stället barn i fråga om ondskan och vuxna till förståndet.


Vilken härlig text! Vi ska vara så omedvetna om onskan att vi inte ens tänker på att göra ont, barn är inte onda då de är små..de lär sig av andra att bli onda. Barn brukar ha ett gott förstånd, eller hur? och veta vad som är rätt – dvs barnen är oskuldsfulla- en tid.

*
Rom 1:29
De har blivit uppfyllda av allt slags orättfärdighet, ondska, girighet och elakhet, de är fulla av avund, mordlust, stridslystnad, svek och illvilja.

*
Apg 8:22
Vänd dig därför bort från din ondska och be till Herren. Kanske skall han förlåta dig vad du tänker i ditt hjärta.
*

Luk 11:39
Men Herren sade till honom: “Ni fariseer rengör utsidan av bägare och fat, men ert inre är fullt av girighet och ondska.

*
Mark 7:22
äktenskapsbrott, girighet, ondska, svek, lösaktighet, avund, hädelse, högmod och dårskap.

*

Matt 23:28
Så är det också med er. Utanpå ser ni ut att vara rättfärdiga, men inuti är ni fulla av hyckleri och ondska.

*
Jona 1:2
“Stig upp och bege dig till Nineve, den stora staden, och predika mot den, ty deras ondska har kommit upp inför mitt ansikte. /ondskan, igen! Läs Jona bok.

*

Mika 3:10
ni bygger upp Sion med blod och Jerusalem med ondska….   / Detta kapitel är också högintressant! Det berättar om Rätt och orätt, folkets ledare som skulle vara föredömen och lära andra människor på rätt väg, men icke……….Läs och lär av Guds Ord. Tala om falskhet och lagbrytare…..

/FRID.   /Maria

Ros Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.