Om Jesu återkomst/Ljummenheten då och nu

jesusc.gif

Dagen; tiden då Jesus kommer tillbaka vet ingen.

Det är sant. Om jag får säga vad jag anser så tror jag att tiden är nära. Många församlingar idag är ljumma, precis som den i Laodikeia. De troende hade ingen bestämd åsikt om någonting. Bristande engangemang råder på många ställen idag. På många ställen finns hårda hjärtan och ovillighet att göra Guds vilja. Viljan att böja sig och inse sin litenhet och Guds storhet, finns den?

Om vi saknar en levande relation med Kristus så har vi egentligen ingenting; även om vi tycks ha vackra kyrkor, pengar på banken, lyx och annat fint.

Det är ropen efter att få göra Guds vilja som Gud vill ha. Det är villighetens ande som måste finnas i människor. Det är kärleken till Gud och att få göra hans vilja som han vill ha.

Han längtar efter att människor skall få ett levande möte med honom, han som kan göra under och mirakel. Varför är människor så rädda över att visa sitt innersta? Jag skulle inget helllre vilja än att Gud skulle tala om exakt var han vill ha mig. Jag längtar dag och natt efter att få vara där han säger åt mig att verka. Jag vill ha mer! Mer!

Johannes Uppenbarelse kap 3:14-19

“Detta budskap kommer från honom som står fast, det trofasta och sanna vittnet, den ursprungliga källan till Guds skapelse.

“Jag känner dig väl- du är varken varm eller kall! Jag önskar att du var det ena eller det andra. Men eftersom du bara är ljum ska jag spotta ut dig ur min mun!

Du säger: “Jag är rik och har allt jag önskar! Jag behöver inte något mer!” Och du förstår inte att du andligt sett är eländig och bedrövlig- fattig, blind och naken.

Mitt råd till dig är att du köper rent guld av mig, guld som har renats genom eld. Först då kommer du att bli verkligt rik. Du bör också köpa vita, rena kläder av mig så att du inte behöver gå naken och skämmas. Dessutom bör du hämta salva hos mig, för att smörja dina ögon med, så att du får tillbaka din syn. Jag fostrar och straffar ständigt alla som jag äslakr. Därför måste jag straffa dig, om du inte vänder om från din likgiltighet. Bli därför brinnande och ivrig på nytt!”

Ljummenhet: fattig och naken i anden. Så vill inte Gud att vi ska vara. Vi skall, bör, vara brinnande som facklor för hans rikes utbredande. NU.

*

“Helig, helig, helig är Herren Gud allsmäktig- han som var och som är och som ska komma.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.