Aposteln Johannes brev; Gud är kärlek

god_is_love_lg_clr1.gif

1 Johannes 4:18-21

“I fullkomlig kärlek finns det inte plats för ångest eller rädsla. De drivs undan av kärleken. Om vi fortfarande är rädda och osäkra har vi inte fullt förtroende för den som älskar.

Vi kan inte älska utan att Gud först älskar oss, och vi tar emot hans kärlek.

Om någon säger: “Jag älskar Gud”, och fortsätter att hata sin bror, så ljuger han, för om han inte älskar sin bror, som han har framför sina ögon, hur kan han då älska Gud, som han aldrig har sett? och Gud själv har sagt att man ska älska inte bara Gud utan också sin bror.

*Om vi någonsin faller offer för fruktan inför evigheten, himlen eller Guds dom, ska vi påminna oss själva om Guds kärlek. Vi vet att hans kärlek till oss är fullkomlig (Rom 8:38-39) Vår fruktan upplöses fullständigt om vi fäster blicken på hans omätliga kärlek till oss och låter honom älska andra genom oss. Vi kan leva i lugn förvissning om att vi i detta livet har lärt oss bli mer och mer lika Jesus.

Guds kärlek är källan till all mänsklig kärlek, och den sprider sig som en eld. När Gud älskar sina barn tänder han en eld i deras hjärtan. De älskar i sin tur andra, som då också får del av Guds värme.

Låt dig inte skrämmas, bli inte förskräckt! Herren, din Gud, är med dig i allt vad du gör. /Jos 1:9

5 thoughts on “Aposteln Johannes brev; Gud är kärlek

 1. Hej elden för Jesus får brinna i våra hjärtan, och Gud gör ett gott jobb med oss, han tar det varligt med oss, i den takt vi klarar av. Våra hjärtan får lära sig vad kärlek är.
  Kram Maria

 2. Hej Maria!
  Jag är oerhört tacksam för att i mitt hjärta har en liten liten eld börjat brinna.
  Jag har börjat se på mina medmänniskor med andra ögon,med djupt medlidande…
  I människornas hatfulla ord kan jag förnimma en stor rädsla.

  Tack käre Gud att DU har börjat öppna mitt stängda frysna hjärta och att Du gör det sakta,Du vet hurudan människa jag är!
  Kram Kyllikki

 3. Hej Johnny
  Tack för dina ord, så fyllda av kärlek till Gud.
  Det är så underbart när människor kan säga ur djupet av sitt hjärta vad han betyder. Det är så fantastiskt när han öppnar människors hjärtan.
  Ja, vad blir fruktan när Gud finns? 0
  /Varma hälsn fr Maria

 4. Frid Maria,

  Jag har upplevt något mycket intressant med Guds kärlek. Det har gått många dagar i det att jag har tagit emot den överflödande kärleken från Jesus.

  Men nu, då jag uttryckligen säger ljudligt att jag älskar Honom och verkligen menar det och att det kommer från djupet av mitt hjärta.
  Ja, då har det börja ske underbara saker i livet. En ny relation har växt fram i.o.m. att min kärlek blir utåt- eller uppåtriktad till Gud. En fördjupad relation.

  Det är ju detta Gud vill höra från oss; att vi verkligen älskar Honom och med denna kärlek älskar jag också mina medsyskon. Den fruktan som envist hängt med sen många år, ger sig sakta men säkert av då kärleken blir större.

  Och Gud finns alltid där.

  Johnny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.