Om Jesu återkomst/Ja Jesus kommer../A Svensson

 

Jesus kommer

Många bibelord visar att allt detta kommer att äga rum ungefär samtidigt eller i tät följd. När Jesus hämtar församlingen, då kommer Guds vredesdom omedelbart över den ogudaktiga världen.

“Ty se, dagen kommer, och den ska brinna såsom en ugn. Då ska alla fräcka människor och alla som gör vad ogudaktigt är, bli lika strå, och dagen, den som kommer, ska förbränna dem, säger Herren Sebaot, så att varken rot eller krona lämnas kvar av dem. Men för er, ni som fruktar mitt namn, skall rättfärdighetens sol gå upp med läkedom under sina vingar. Då ska ni slippa ut och hoppa såsom kalvar. Och de ogudaktiga ska ni trampa ned, ty de ska bli såsom aska under era fötter på den dag då jag utför mitt verk, säger Herren Sebaot.” Malaki 4:1-3.

Såsom det skedde på Noas tid, så skall det ock ske i Människosonens dagar. När Noa gick in i arken; då kom floden och förgjorde dem allasammans. Och såsom det skedde på Lots tid. På den dag då Lot gick ut från Sodom regnade eld och svavel ned från himmelen och förgjorde dem allasammans. Alldeles på samma sätt skall det ske den dag då Människosonen uppenbaras. Luk. 17:26-30.

När Guds församling har dragit ut ifrån Babylon, då kommer Guds dom omedelbart över den stora skökan. Då blir det stor glädje i himmelen. En stor skara ska då prisa Gud och säga: Halleluja! Frälsningen och äran och makten tillhöra vår Gud. Ty rätta och rättfärdiga äro hans domar; han har dömt den stora skökan, som fördärvade jorden genom sin otukt, och han har utkrävt sina tjänares blod av hennes hand. Upp. 19:1-9.

Och den sjunde ängeln stötte i sin basun. Då ljöd i himmelen starka röster som sade: “Väldet över världen har blivit vår Herres och hans Smordes, och han skall vara konung i evigheternas evigheter.” Upp. 11:15.

Att i detta sammanhang hålla fast vid obibliska samfund och kyrkosystem och deras läromeningar, är mycket dåraktigt. Tänk på att det som du nu gör, och tar ställing till, det kommer att bestämma din eviga tillvaro. De som inte hörsammar Herrens starka väckelsebudskap, och inte har lämnat det stora Babylon när Jesus kommer, de kommer att få sin del av den stora skökans plågor. Upp. 18:4.

Det är två andemakter som kämpar om din själ. Den ena är djävulen som vill dra dig med i det religiösa avfallet, trolösheten mot Kristus. Den andra makten är Guds helige Ande som i kraft av Guds ord vill befria dig från Skökan. Sanningen skall göra dig fri. 
 http://www.algonet.se/~allan-sv/ANSKRI.HTM#kommer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.