Om Jesu återkomst/ Tro

 

Jesus skall komma tillbaka….ja det tror jag. Men det är många, många som inte tror det alls. Det är många som anser att det är helt befängt att tro att Jesus skall komma tillbaka till jorden… I 2 Petrus brev kap 3:4 står det:

“Först av allt vill jag påminna er om att i den yttersta tiden ska det komma fräcka människor, som kommer att göra allt det onda, de kan tänka ut. De kommer att driva med er och säga: “Jaså, Jesus lovade att komma tillbaka? Var har ni honom? Nej, ni kan vara lugna för att han aldrig kommer! Allt har varit sig precis likt ända sedan världen blev till, eller hur?”

Detta är ett typiskt sätt att säga på, eller att tänka på, för den som inte tror. Jag möter denna ståndpunkt ideligen. Människor som inte tror, är så SÄKRA på att Jesus INTE kommer till jorden igen.

Hånfulla människor finns det gott om, och jag vet inte om du som läser detta räknar dig till dem som inte tror att han kommer. Den “yttersta tiden” är tiden mellan Jesu första och andra ankomst, alltså den tid Petrus levde i och vår tid.

Jag tar med vers 11 också, i Petrus kapitel 3: “Eftersom en så total utplåning väntar vår jord, måste vi leva heligt och gudfruktigt. (Älska och ära Gud). “Ni bör se fram emot den dagen med förväntan och göra ert för att påskynda den. Gu kommer att låta himlarna brinna upp och himlakropparna smälta och försvinna i flammor. Men i stället för det gamla har han lovat oss nya himlar och en ny jord, där det bara kommer att finnas det som är gott.”

Om Jesu återkomst kan du läsa i: Jesaja 34:4, Joel 3:15, Matt 24, Mark 13, Luk 21, Upp 6:12-17…..och det finns fler ställen att läsa om detta……

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.