Om Jesu återkomst / Redo?

 

*

Vi väntar på Herren Jesu återkomst. De första kristna väntade också på Herren Jesu återkomst.

I Matt 24:3 frågade lärjungarna Jesus om vad som skulle vara tecknet för denna stora händelse. Då gällde det den tid som var för Jerusalems förstöring och tiden för Jesu återkomst. Det har gått så många år sedan dess, eller hur…

Fritt efter C Rosenius skulle jag vilja säga:
Jag läser i en bok av Carl Rosenius om just Herrens återkomst, och det specifika i det avsnitt som det gäller Jesu återkomst, där skriver Carl Rosenius om att lärjungarna skulle vara REDO. REDO. Vad betyder redo? Beredda på…Är man beredd? Verkligen beredd?

Människor idag har en annorlunda syn på detta än vad de hade på Jesu tid. Vi spekulerar och vi undrar och vi nästan stressar oss till ett svar, om inte annat så är döden ett svar.
Den första tidens kristna blev inte bedragna, men man kanske kan tycka det och bli rädd att inte få”vara med”. I Apg 1:11 står följande:
Act 1:11  Och dessa sade: “I galileiske män, varför stån I och sen mot himmelen? Denne Jesus, som har blivit upptagen från eder till himmelen, han skall komma igen på samma sätt som I haven sett honom fara upp till himmelen.”

Det talas väldigt lite idag om Herren Jesu återkomst, och det talas väldigt lite om uppståndelsen, varför är det så? Är man rädd? Är man inte frälst? Men det talas ju om att göra sig beredd inför döden.Men… vilka ska göra sig beredda då? De troende först och främst skall veta att de verkligen är frälsta.

Och hur går det för resten av människorna som inte är frälsta?  Och hur evangeliserar man idag, det finns en hel del falska profeter m m. Se bild.

Känner  du  och VET  du  vart  du  är  på  väg??????

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.