Ekonomi /Hungerspelen/ Fantasy – Reality

 

 Bild: Artikeln

Hungerspelen, inte bara en Film! Se nedan om vad som går på bio:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Hungerspelen

En fantasyfilm i  ungefär samma genre som Harry Potter. Nu är det så att jag inte alls tycker om sådana filmer och jag skulle vilja att ungdomarna vaknar upp och lever i verkligheten i stället, jodå.

OCH:

Men för att vara lite kort nu då, så vill jag visa på vad de VERKLIGA HUNGERSPELEN är för något och vad man borde förstå, se därför:

Via The Independent

The real hunger games: How banks gamble on food prices – and the poor lose out

http://endtimeinfo.com/2012/04/the-real-hunger-games-how-banks-gamble-on-food-prices-%e2%80%93-and-the-poor-lose-out/

Man kan tala om hunger då bankerna leker med matpriserna och driver upp dem så att den fattige blir allt  fattigare och hungrigare.Investeringar i livsmedelsråvaror av banker och hedgefonder har ökat från $ 65 mdkr till $ 126 mdkr (£ 41 miljarder till £ 79 mdkr) under de senaste fem åren, vilket bidrar till pressa priserna till 30-års toppar och orsakar kraftiga prisfluktuationer som har lite att göra med den faktiska tillgången på mat säger FN.. hmmmm!

Speculative investment in agricultural commodities in 2011 was 20 times the amount spent by all countries on agricultural aid. Goldman Sachs, the largest player in the agricultural commodities market, earned £600m from food speculation in 2009, and Barclays Capital, the world’s third-largest player and largest British bank in this market, earned up to £340m in 2010, according to the report. Goldman Sachs and Barclays Capital declined to comment. /Hmmm!

Filmen kan också vara en varningssignal över vad som kommer att ske framöver…..sedan…

Hursomhelst så har vi en Gud som ser och hör allt och som väntar på att man skall lära känna honom! Sök Jesus för frälsning! Helst nu, för din egen skull.

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.