Nyheter /Profetior. Gud och Jeremia

  Foto Maria

Förr i tiden fick man också nyheter, men de tog längre tid att nå människor på många platser. Nu har vi ett enormt  nyhetsflöde, och allt som säges är ju heller inte sant, eller det är lite omgjort….eller vad säger du?  Dessa nyheter här nedan tycker jag inte var så särskilt upplyftande precis, men de visar på att det händer ganska mycket otrevliga saker i världen, på jorden, den jord som Gud skapade, för oss att ta hand om.

Människor har inte tagit hand om jorden på bästa sätt, det kan vi ju ganska enkelt förstå, inte behöver vi någon större examina för det. Varför jag tar med dessa nyheter det är för att du och ni skall reflektera över dem och referera till vad Gud säger i sitt ord. Jesus talar om vad som skall hända i de sista tiderna, och de sista tiderna är här men vi vet inte hur lång den tiden kommer att vara , men varje människa, särskilt  den troende, kan ju klart se att det inte är vad det borde och att bibeln talar om dessa saker/händelser. Ta en titt på vad som hänt sedan sist jag hade med  liknande nyheter:

Jordbävning 5,1 Kalifornien >> 19/5-10
Mer om ekonomisk krasch 2010 (norska) >> & >> 19/5-10
Jordbävning 6,0 Indonesien >> 19/5-10
Oljeklumpar flyter iland i södra Florida >> 19/5-10
Iran planerar stänga av all olja för att sänka västvärldens ekonomi >> 19/5-10
Banker flyr investeringer i skuldtyngda Grekland >> 19/5-10
Oljan kan döda stora områden i havet >> 19/5-10
Utbrott av kolera sprider sig i Papua >> 19/5-10
Fruktansväda stormar härjar i USA >> 19/5-10
Mul och Klövsjuka raderar ut boskap i Japan >> 19/5-10
Oljekatastrofen kan sänka försäkringsbolagen >> 19/5-10
Fisken borta om 40 år om inget görs >> 19/5-10
Costners oljereningsmaskin >>

Vad kommer att hända i Kalifornien? Vet inte, man man kan ju undra om en stooor jordbävning är på gång, med en enorm ödeläggelse…. Om Iran stänger av oljan, vad tror du händer då?  …Kolera och stormar och annat elände?

Skall vi luta oss tillbaka i sköna soffan och tycka att det där händer så långt borta så,,, Nej reagera med att be för människor på jorden att Gud måtte rädda dem från allt detta hemska.

*Plötsligt bryter en stormvind från Herren fram i vrede. Den drar fram över de ogudaktigas huvuden. Herren ska inte stoppa sin vredes glöd, förrän han fullbordat all den förödelse han planerat. I kommande dagar skall ni förstå vad jag menar.* /Jeremia 30:23/ Jeremia var en profet som hade som uppgift från Gud att tala till folk…Jeremia är kallad den gråtande profeten. Det var mycket tungt för honom att frambära sanningar från Gud.

Jag vet att bibelverserna här i dessa kapitel handlar om återuppbyggnaden efter den långa fångenskapen i Babylon och på den slutliga upprättelsen  under Jesus Kristus. Gud lovar i kapitel 30 att återupprätta sitt folk, efter straffet kommer upprättelse.

Kanske människor även idag behöver skakas om för att inse hur små de är och komma underfund med HUR lite de älskar och känner GUD? Det kommer säkerligen att skaka ganska så rejält framöver. Så säger ju bibeln.

Är du nära Gud?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.