Nyheter /Brand i Israel/B Obama/Ekonomi/ övrigt

 

4/12 -10 Från elvorochjanne.se:

För er i Göteborgsområdet har vi möten i Pingstkyrkan på Vrångö i helgen. I kväll är mötet klockan 19 och på Söndag klockan 11:00 och ni är hjärtligt välkomna. Det går färja ifrån Saltholmen 17:30 >> Pingstkyrkan på Vrångö ligger inte långt från kajen.

——

OBS! Jämför med vad Wilkerson skrivit! >> Nya siffror visar att arbetslösheten i USA stiger igen. Samtidigt misslyckades president Barack Obamas budgetkommission med att enas om åtgärder för att minska den stora amerikanska statsskulden. USA har en statsskuld på 14 000 miljarder dollar och ett galopperande budgetunderskott. Om inget görs riskerar USA en statsbankrutt.

Det var inte Europeiska centralbankens, ECB, beslut i går att behålla sina nuvarande stödinsatser som lugnade ner räntorna på irländska och portugisiska statsobligationer. I stället handlade det om att ECB, utan säga något officiellt, gjorde ett ovanligt stort köp av statsobligationer. >> & >>

Israel/ 15.000 evakuerade undan storbrand
Tusentals människor har på fredagsmorgonen evakuerats från delar av israeliska storstaden Haifa undan den väldiga skogsbrand som rasar i området och som dödat över 40 personer. Grannländer skickar brandbekämpningsplan, och regeringen håller krismöte.

Ett grekiskt plan för brandbekämpning, det första av sammanlagt 23 som lånas in från utlandet, landade på fredagsmorgonen på en flygbas i Israel. De flesta länder som erbjudit hjälp med materiel är europeiska, men även från Jordanien och Egypten är bistånd på väg.

Runt 15.000 personer har evakuerats från bland annat Tirat Karmel och Haifastadsdelen Denya.

En torr ostlig vind driver lågorna mot storstaden Haifa. Branden nådde natten till fredagen huvudväg nummer 4, som förbinder de norra delarna av landet med Tel Aviv, men räddningspersonal uppgav enligt tidningen Haaretz att man lyckats hindra lågorna från att sprida sig vidare.

Skogsbranden som rasar i norra Israel är den kraftigaste hittills i landets historia. 36 fångvaktare brändes på torsdagen ihjäl när de skulle ta sig till ett fängelse för att hjälpa till med evakueringen av 600 fångar. Ett nedfallet träd blockerade vägen för den buss de färdades i.

Även två poliser, en frivillig räddningsarbetare och en civilperson har omkommit, rapporterar Jerusalem Post.

Det råder undantagstillstånd i regionen, och premiärminister Benjamin Netanyahu kallade torsdagen för ”en dag av sorg”. Han har på fredagen kallat in regeringen för ett krismöte.

Branden startade explosionsartat på torsdagsförmiddagen i de snustorra markerna vid Karmelberget. November månad har varit den torraste och varmaste i landet på 60 år.

Anders Bolling
anders.bolling@dn.se

——

Övrigt:

The Trumpet News >>

Flygtrafiken i Spanien står stilla (Sv) >>

Tusentals Israeler evakuerade undan elden (Sv) >>

Frihet på Internet i fara >>

Oljerigg exploderade utanför New Orleans >>

Fiskeindustrin hittar allt mindra platser att fiska på >>

Japan-USA i jättelik militärövning >>

Kina fördömer övningarna >>

NKorea kan anfalla fastlandet i December >>

Indisk ledare kallar kristendom för ett Aidsvirus >>

EU vill tvinga homosvigslar på alla medlemsländer >>

Skattereform kan krascha aktiemarknaden >>

Hong Kongs guldmarknad chockat över “bluffguld” >>

Europa har väderkaos >>

Jättelik gräshoppssvärm i Australien >>

Väderkaos i New York stoppade trafiken >>

Venedig är översvämmat >> 4/12

Sydkorea skall hålla massiv militärövning >> 4/12

Euron är dömd >> 4/12

Grekland riskerar ännu sämre kreditbetyg (Sv) >>

——

De nyheter vi ser här just nu tycker jag inte om- gör du?   EU vill tvinga på folket  homovigslar, har vi inte diskuterat att EU tar bestämmanderätten från länder? och från Sverige–jodå. Frihet på internet i fara, ja så har de sagt länge, men snart kanske det blir annorlunda, informationen stryps..

Ja du får fundera över  vad som händer, och jag hade ett lååångt samtal i går med min son, som inte är troende- men som tyckte att världen är uppochner, och riktigt hemska saker händer- och det står om detta skeende i bibeln-  ja det gör det, och sonen börjar förstå att han borde bli frälst.   /Ha en välsignad dag- hoppas solen tittar fram! /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.