NWO/ Övervakning av människor. Chip.

 

*

Kina bygger gigantiskt övervakningssystem

Källa: Pär Ström till nyhetsbrev-bbb 7/2008
 

De kinesiska myndigheterna håller på att bygga upp verklighetens 1984 med användning av västerländsk högteknologi. Det handlar bland annat om digitala medborgarkort, övervakning av mobiltelefoners läge och hundratusentals övervakningskameror med automatisk ansiktsigenkänning och beteendetolkning.

Den sydkinesiska staden Shenzhen med 12 miljoner invånare utgör experimentverkstad när det kinesiska kommunistpartiet bygger upp morgondagens digitala övervakningssystem. “Security experts describe China’s plans as the world’s largest effort to meld cutting-edge computer technology with police work to track the activities of a population and fight crime”, skriver den ansedda tidningen New York Times. I förlängningen ska övervakningssystemet byggas ut för att täcka hela Kina. Huvudleverantör av utrustningen är företaget China Public Security Technology.

En av komponenterna i systemet är smarta övervakningskameror, som både ska ha automatisk igenkänning av förbipasserande människors ansikten och förmåga att automatiskt upptäcka “onormala aktiviteter”. Polisen är i färd med att sätta upp minst 20.000 egna kameror på Shenzhens gator. Dessutom har polisen rätt att koppla in ca 180.000 befintliga kameror till systemet, kameror som idag drivs av företag och olika myndigheter.

Vid Shenzhens gränsövergång till Hong-Kong har myndigheterna börjat installera ett system för ansiktsigenkänning för personer som färdas i bilar, utvecklat av det japanska företaget NEC. Den första versionen kan bara identifiera föraren, men NEC arbetar på en förbättrad version som även ska kunna känna igen passagerarna. Upp till åtta personer, även i baksätet, ska kunna identifieras automatiskt i varje bil.

I huvudstaden Beijing har polisen inkorporerat bankomaterna i sitt övervakningssystem. Ca 3.000 uttagsautomater har fått sin inbyggda kamera kompletterad med programvara för automatisk ansiktsigenkänning, och kopplats till polisens datasystem. Dessa bankomater tittar ständigt efter ansikten som är intressanta för polisen.

Invånarna i Shenzhen förses också med ett nytt, högteknologiskt medborgarkort. I ett chip innehåller detta information om bland annat tidigare arbeten, utbildning, religion, etnisk tillhörighet, eventuella straff och polisiär historik, sjukförsäkringsstatus och hyresvärdens telefonnummer. Planer finns på att utöka informationen med bland annat kredithistorik, betalningar i kollektivtrafiken och småinköp gjorda med kortet. Utöver invånarna i Shenzhen har beslut fattats om att förse 150 miljoner andra kineser med detta kort. Den brittiska tidningen
The Telegraph skriver att korten också ska användas för övervakning av hur människor förflyttar sig.

Även människors mobiltelefoner utgör en komponent i övervakningssystemet. “Western security experts have suspected for several years that Chinese security agencies could track individuals based on the location of their cellphones, and the Shenzhen police tracking system confirms this”, skriver New York Times. “We know who you are, but also where you are”, sa koncernchefen för den kinesiska teleoperatören China Mobile Communications Corporation, Wang Jianzhou, på en konferens i Davos i januari.

Sedan flera år har ett antal amerikanska företag dragit på sig kritik för att hjälpa kinesiska myndigheter att bygga upp internetcensur. IBM, Cisco, H-P och Dell brukar nämnas.
Yahoo anklagas också för att ha lämnat ut identifierande information om en dissident till de kinesiska myndigheterna, vilket ledde till att han kunde gripas och dömas till 10 års fängelse.

Kommentar: Kina idag – västvärlden imorgon?

Artikel från: www.nyapolitiken.se

Avgiftsbelagt original: http://www.nytimes.com/2007/08/12/business/worldbusiness/12security.html
Gratis kopia:

http://www.prisonplanet.com/articles/august2007/120807China.htm
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1560471/China%27s-%27Big-Brother-surveillance%27-to-dwarf-UK.html
http://afp.google.com/article/ALeqM5hymd7FGqkoxuoNDCZdq_QwISBPQw
http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/209719/face_recognition_cameras.html
http://www.euronec.com/news_and_events/news_archive_2007/17_july_2007.html
http://english.peopledaily.com.cn/200608/15/eng20060815_293067.html

 /NWO tar stora steg och man undrar naturligtvis hur fort det ska ske  det som skall komma…jag vet inte hur lång tid det tar att utveckla dessa chip m m, men jag vet att man skall hålla sig informerad. Gud har ändå kontrollen, vad som än sker, den troende behöver inte frukta./ Maria

2 thoughts on “NWO/ Övervakning av människor. Chip.

 1. Världen är en enhet och allt i den under samma enhet
  Ja Kina är ett test och vi har sett ett-barns-politiken och det är sant det du säger om att använda den i väst också. FN arbetar globalt på ENHET och familjeplaneringen är startad sedan länge- kanske därför man vaccinerar de unga flickorna….
  var finns demokrati? och förnuft? sans och balans och tro?
  Integration är ett modernt ord som innehåller väldigt mycket elände.
  /Maria

 2. Kina är testet, världen är målet. All teknik som beskrivs i artikeln är utvecklad av USA/västföretag och används redan i USA och i väst. Här kallas det konspirationsteori när man påpekar det!

  Ett barn per familj testades i Kina och kommer till resten av världen. FN arbetar på det i den övergripande energi-“klimatpolitiken.”

  Vi ska nog sluta att tänka i termer av länder, demokratiska och inte demokratiska.

  “What comes around goes around.”

  Allt är ETT, allt är ENHET, säger globalisterna.

  Världen är en enda stat på väg att integreras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.