NWO/ Finns det en världsregering? Är den här redan?

 

Finns det en världsregering? /Janne Olofsson

Idag talas det ofta om att vi lever i en global by, där alla människor är beroende och knutna till varandra. Nationernas politik blir allt mer provinsiell i takt med att det fokuseras på större internationella kriser och byggs regionala och globala politiska överenskommelser.
Om nu ingen förnekar att det finns ett EU och också en asiatisk, afrikansk, latinamerikansk, medelhavs- och Stilla Havsunion, där regionala och globala frågor och problem diskuteras och försöker lösas, verkar de flesta tidningar har ett inbyggt motstånd mot att tala om en regelrätt världsregering.
Jag tycker det är lite märkligt att det bara verkar var två eller tre grupper av människor som talar om den!
Världsregering som är/ska komma i världen, enligt Bibeln. (Joh upp kap 13-20) Ändå är det mycket få svenskar som oror sig över apokalyptiska perspektiv (”Vi har det bra i välfärds-Sverige!”).

*
*
FN och dess organisationer

1) Inom FN och bland internationella politiker och affärsmän talas det öppet om världsregeringens idé (också i mer förklädda ordalag), och det har i många dokument och böcker beskrivits planer på hur den ska byggas (i snart 100 år). Det finns absolut inget tvivel på att det är vad en rad internationella aktörer och institutioner strävar efter, mer eller mindre helhjärtat. Globalism är världsregeringens ideologi och världsregeringen slutmålet. Det är inget litet bygge så det tar tid att genomföra, lagstifta, synkronisera och bygga alla internationella organisationer. Eftersom FN och många av dess organisationer finns i USA kan man också se dess tydligaste företrädare och förespråkare bland amerikaner.
Kända förespråkare och finansiärer på “högerkanten” är medlemmar av olje- och bankdynastin Rockefeller, fd utrikesministern och rådgivaren Henry Kissinger, säkerhetsanalytikern Zbginiew Brzezinski, fd presidenter som Tony Blair och GHW Bush, FN rådgivarna och ekonomiprofessorerna Jeff Sachs och Joe Stiglitz, filantropen och finansspekulanten George Soros, f d biskopen Desmond Tutu och hans vän Dalai Lama, en rad New Age ledare, USA-eliten av akademiker och politiker, en rad storföretagschefer och centralbankirer – de sk Bilderbergarna!

Denna grupp (och många knutna till dem) föredrar den diffusare termen “New World Order” istället för den tydligare termen “världsregering.” NWO syftar till ungefär samma globala politiska överenskommelser. Stora (ofta privata) tankesmedjor, PR-byråer, demokratiska och filantropiska organisationer företräder businessintressen hos världens stora företag och dess ägare. De arbetar på att förverkliga och ta till vara på entrepenörens intressen och ser stora möjligheter i samarbeten mellan företag och politiker inom FN-systemet (sk Public Private Partnerships, PPP).

2) Vänsterintellektuella, som motsäger sig en världsregering styrd av jätteföretag och privata organisationer, föredrar istället ”en demokratisk världsregering,” (ett parlament inkluderas i FN) där världens arbetare, fackföreningar och folkliga organisationer har mer att säga till om.
Kända exempel på förespråkare är kommunistledaren och revolutionären Leon Trotsky, fd FN general sekreterare Dag Hammarskiöld, de svenska politikerna Gunnar Myrdal, Göran Persson, en rad engelska intellektuella, även påven i Rom)
3) Kristna, som läser Bibeln och lystrar till orden om världsregeringen och budskapen som dess otaliga organ sänder ut, och inser dess profetiska betydelser. Diskussioner om världsregerigen brukar vara vanliga bland grupper av bibeltroende, kristna intellektuella och bland amerikanska kristna patrioter, som ser USA utvecklas i en nationsupplösande och gudlös riktning.

*
*

Är det en fantasi?

Stora delar av mänskligheten bryr sig inte (många kan inte engelska och har fullt upp att hitta till brödfödan!).Många i väst kallar idén om världsregering en ”konspirationsteori”, och slår rutinmässigt ifrån sig frågan, och hänvisar till den vanligligtvis löjeväckande behandlingen av ämnet i media, TV och tidningar. Det reflekteras medvetet inte – eftersom en federal global regering naturligtvis skulle kunna göra nationerna osjälvständiga och sårbara. Då hotet måste vara obefintligt från något som inte “existerar,” lunkar den nationella partipolitiken vidare i våra parlament (fortsätter oftast implementera internationella program, utan att reflektera över det nämnbart!)
Jag började fundera över ämnet för 5-6 är sedan, när jag en dag såg en liten insändare i GP om vitsen med en ”världsregering,” där alla människor skulle “kunna lösa världens problem tillsammans.”
Jag vet efter  flera års läsning att världsregeringen inte är en fantasi, som begränsar sig till en insändare i en lokal svensk tidning – den är en verklig politisk rörelse och de globala institutionerna byggs år efter år, steg för steg. När systemet är färdigbyggt blir det för sent att motsäga sig och ”stå upp för minoriteternas rättigheter och ropa: “vi vill ha demokrati och lokal självständighet.”
Den som fnyser åt frågeställningen vet nog inget om FN-systemet och vilka som byggt det. Jag tycker inte vi behöver vänta – världsregeringen började redan 1945. Det kommer ingen annan. Den är redan här sedan länge.

*
*

Vad saknas?

Idag fattas bara tre-fyra saker för att det korporativa FN-bygget ska vara klart – en världsarmé, en global valuta, (en världsledare) och ett offentligt politiskt erkännande att världen styrs av världsregeringen. Allt annat är klart sedan länge.
* NATO och Pentagons olika regionala världskommandon (African, Central, Pacific osv) kan bli/utgör redan kärnan av den världsarmé som kan rycka ut i ”världens alla oroshärdar” och “kämpa för mänskliga rättigheter.”
* Den global valutan ska bli elektronisk och ersätta fysiska sedlar och mynt (existerar och testkörs sedan ca 1969)

* Den offentliga erkännandet av världsregeringen har man smakat på i olika termer som ”i och med G20 lanseras globalt styre” (”global governance,” 2009), och ”det internationella samfundet kräver att alla samarbetar för att lösa världsproblemen.” ”Vi kräver ett FN mandat att göra bla bla.”

* En global ledare (antikrist) kommer också i världens sista dagar, säger Bibeln.

*
*

Förlöjligandet av debatten
 
Varför detta förlöjligande av ”hotet från en kommande världsregering?”
 
Vår nuvarande okunnighet om ämnet är inte acceptabel. Vi är redan lurade och tror oss trygga i ”lilla Sverige.” Vi tror på FN, men vet inte mycket om vad som pågår i korridorerna.

Är det inte sunt förnuft att en så stor makt skulle kunna hota hela mänskligheten om den kom i fel händer? När alla ska tycka lika ”för att lösa stora problem” och mycket är på spel finns det kanske ”ingen tid för fruktlösa debatter” och man kommer att se svagheterna i ”demokratiska resonemang som alldeles för ineffektiva för att kunna göra världen till en drägligare plats.”

Det är inte svårt att se att en världsregering också kommer/är totalitär. Ett totalt/globalt politiskt system är ju själva den logiska definitionen av en total/allt överskuggande makt!

Idag sägs det att FN är dysfunktionellt, jag tror inte det.Det är bara det att FN:s program är gjorda för en mycket liten affärs och politikerelit – den elit som skapat systemet från början! Därför verkar det som om allting FN gör misslyckas! Det gör det egentligen inte alls. Det handlar om att skapa internationella lagar för att styra marknader och folk för sitt eget intresse!

*
*

Två intressanta författare som kritiserar globala regeringen

Joan Veons bok UN, a Global Straitjacket (1999) förklarar på ca 500 sidor vad FN:s systemet gör, och hur det fungerar i ett bibelperspektiv.
Se kap 3, The United Nations:
http://www.womensgroup.org/chaptsum.html

FN-sändebudet, den schweiziske sociologen Jean Ziegler vet mer om vad och vilka:
http://www.crisispapers.org/guests/ziegler.htm

(Han har fått mycket stryk för att våga kritisera the New World Order inifrån, och hans böcker finns knappt översatta till engelska!!)
Det finns en uppsjö av litteratur i ämnet och på FN-siten UN.org kan man intressera sig för globala projekt och organisationer, när man tröttnat på arbetarpartiet Moderaterna och svenska Folkspartister i Sveriges Riksdag.

***

Du vill säkert veta lite bakgrunder till vad som idag kallas politik i kära Folkrepubliken Sverige!  Eller hur?
Janne O

/Maria

2 thoughts on “NWO/ Finns det en världsregering? Är den här redan?

 1. Juholtare och Reinfeldtare tar för mycket plats i etern/media, och det är väl för att få bort våra tankar på vd som egentligen sker.
  Det finns alldeles för många politiska organ som leder och styr, oj så många förkortningar det finns! Och FN tycks vara inblandat/styrande överallt.
  Du skriver: FN-chefer vill ha en helt globaliserad ekonomi och politik och en global valuta. Jamen titta där- så vill de, men inte många av oss andra.
  Tyvärr kan jag inte sära på allt detta eller fatta vad de håller på med men jag vet att det är fel fel fel
  Varför pratar de om saker de säger de ska göra och sedan gör de precis tvärtom??? Se på arbetslöheten, se på de så kallade välfärden det är hutlöst illa att behandla människor som de gör. ……………å vad jag tycker illa om detta! /Maria

 2. Här är kommentaren igen -skickad nyss 21 jan!)

  (Global valuta och global ekonomi)

  Två rätt nya artiklar där FN-chefer vill ha en helt globaliserad ekonomi och politik och en global valuta.

  11 FN chefer och chefer för relaterade organisationer träffades nyligen och för att förbereda agendan på årets World Economic Forum (en diskussionsklubb med världseliten nästa vecka) och säger att världen behöver arbeta för att återställa ekonomiernas tillväxt och garantera jobb ekonomisk stabilitet, där den ekonomiska krisen slår hårdast.

  Det gör man inte genom att skydda nationella intressen och nationers arbetsrätt (kallas protektionism!) utan genom att fortsätta öppna sig för den internationella finansvärlden och storföretagens intressen och (trots att uppluckrad internationell lagstiftning och storföretagens politiska inblanding/lobby är två av finanskrisens orsaker):

  http://lib.store.yahoo.net/lib/realityzone/UFNunUnitesForCentralization.html

  Imf-chefen Domenique Strauss Khan ville ha global valuta (innan sexskandalen!) i feb 2011:

  http://www.guardian.co.uk/business/2011/feb/10/imf-boss-calls-for-world-currency?INTCMP=ILCNETTXT3487

  I artiklarna hävdar de 11 organen sina intressen för världen och adresserar världens regeringar att följa deras rekommendationer.

  Vilka är organisationerna?

  ILO (internationella arbetarorganisationen, FN)

  WTO (världshandelsorganisationen, FN)

  Imf/WB (världens centralbank, internationell rekonstruktionsbank, FN)

  WHO (världshälsoorganisationen, FN)

  FSB (G20 ekonomiskt organ (de 20 största världsekonomier tacklar global ekonomi gemensamt)

  OECD (internationellt ekonomiska samarbetsorgan)

  FAO (FN livsmedelsorgan)

  Inter-american Development bank, Asian Development bank, African Development Bank (internationella rekonstruktionsbanker; World Bank relaterade organ)

  Vad gör Inter-American Bank? (assisterar utveckling av Latinamerikansk ekonomi; ägs och styrs av 46 nationer)

  http://en.wikipedia.org/wiki/Inter-American_Development_Bank

  Här FSB stadga (G20 organ):

  http://www.financialstabilityboard.org/publications/r_090925d.pdf

  (”Det finns ingen världsregering”)

  För den som nu inte tror att dessa organ har något politisk inflytande och det saknas en internationell ekonomisk struktur, så kanske det är för att vi fokuserar för mycket på Juholtarna i svensk politik, och Juholtarens betydelse?!

  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.