Min Herre/Joh 14:15 *Älsken I mig*…ja jag älskar dig

 

Man vet snart om man älskar HERREN, eller inte.  Jesus säger (Joh 14:15) *Älsken I mig, så hållen I mina bud.* 

“Om ni älskar mig kommer ni/du att lyda,” kan låta som ett hot.   När vår motivation att lyda blir en press att göra det rätta, att göra vad som förväntas av oss som kristna, då blir det allvarliga problem. Lydnad, som bara ses som en  regel–  att hålla, det kan förstöra kärleksrelationen mellan oss och Herren. Varför? Även om reglerna har  biblisk bas, kommer vi att sluta lyda dem, snarare än Gud. Det blir oro med lagens bokstav, och  kommer  att få oss att få det svårt med kärleken till HERREN.
 

Herrens ord i Joh 14:15 är inte ett hot. Hans ord skall läsas som ett löfte: “Om ni älskar mig, det vill säga: om du sätter mig i centrum av dina tankar och gör dina mest vanliga arbetsuppgifter med ett öga på min ära, då kommer du inte att kunna låta bli att lyda mig, för det kommer att vara ditt hjärtas önskan. ”

När man vandrat en tid med Gud så VET man när det är dags att börja ändra på felaktiga beteenden och vanor, och man förstår bättre och bättre sina fel ju mer man umgås med Gud, för man börjar förstå KÄRLEKEN.

När vi ser på Herrens kallelse att lyda som ett löfte, kommer vi inte så mycket följa hans regler som vi kommer att följa hans röst. “Nu när du vet dessa saker, kommer du att bli välsignad om du gör dem.” (Joh 13:17)

Det är rätt sak att lyda HERREN, kom, låt oss vara ivriga att älska och tjäna HERREN av hela vårt hjärta! Låt oss lyda och behaga HERREN.

/*Låt mig stå i korsträdets skugga, Där din härlighet möter min blick.*/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.