Min Herre / Tack. Ps 46:11

 

 

Det finns ett bibelord som jag vill ge dig och det lyder: ” Bliven stilla och besinna, att jag är Gud.” /Ps 46:11

När man hör och läser det bibelordet måste man stanna upp, och slå av på accelerationen man befinner sig i. Detta behöver man inte göra just vid helgtid eller stora högtider, utan alltid.Och bibelordet säger:

“Gud är vår tillflykt och starkhet, en beprövad hjälp i våra svårigheter. Därför behöver vi inte vara rädda även om hela världen skulle gå under och bergen störta ner i havsdjupen, även om haven skulle brusa och dåna och bergen skaka!”* Ps 46:1-4.

Ikväll fick jag höra av en släkting som ringde att hennes barn hade blivit påkörda av en bil, nyckelbensfraktur och ryggont och skrubbsår och annat hade inträffat i kollission med en bil. Vi kunde sagt : att det var “tur” ….Nej, det var Herrens godhetoch räddning och nåd att det inte blev värre skador på dessa pojkar.

Herren var naturligtvis med dem, eftersom vi ber för dem varje dag och Herren vet vilka som är hans barn. Vi kan vara med om mycken skada och elände ,men vi ska veta att Herren är med sina barn. Vi fruktar mycket i dessa tider; det handlar om kärnvapen, det handlar om krig, det handlar om svält och orättvisor, det handlar om hot. Men vi behöver inte vara rädda.

Vi kan alltid förtrösta på Herren! Han är verkligen vår tillflykt i allt som händer oss och i allt som sker. Gud säger:

” Bli tysta och stilla, och erkänna att jag är Gud! Jag står över alla folk och min makt sträcker sig över hela jorden!” Ps 46:11 . Krig och förstörelse är oundvikliga, men det är också Guds slutliga seger. Då kommer ALLA att stå tysta inför den Allsmäktige.

DÄRFÖR är det på sin plats att vi redan IDAG står i stilla vördnad inför Gud för att hedra och ära hans makt och majestät. TA DIG TID ATT BÅDE VARA STILLA INFÖR GUD OCH ATT UPPHÖJA HANS NAMN.

Tjäna Jesus: * Hur ljuvligt att få vara En ton från himmelen Ifrån Guds eget väsen Den rena kärleken. Härnere ofta höres Så många missljud blott Men Gud är saligheten, Säll den som det förstått. /..Gud är stor och evig och underbar och min Herre./Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.