Evangelium/ Ett offer: Kristus

 

Matteus 10:1-2
“Det gamla judiska lagsystemet kan bara få oss att ana de välsignelser som Kristus har förberett åt oss. Offren efter den gamla ordningen upprepades år efter år och kunde inte ge en nära gemenskap med Gud, utan bara en tillfällig befrielse från synd. Om de hade gjort det, hade det ju varit tillräckligt med ett enda offer. Ingen skulle då längre ha varit medveten om sin synd.

Matt 10:5-9

Därför sa Kristus, när han kom till världen: “Vanliga offer och gåvor kan inte tillfredsställa dig, min Gud. Därför har du gett mig denna kropp för att jag skall lägga den som ett offer på ditt altare.

Du blir inte tillfredsställd av djur, som slaktas och bränns åt dig som syndoffer. Då sa jag: “Jag kommer för att göra din vilja, för att lägga ner mitt liv, precis som Skriften sagt att jag ska göra.”

*******

Matt 10:10

Genom denna nya frälsningsplan får vi förlåtelse och blir rena genom att Kristus dör för oss en gång för alla.

*******

Matt 10:6

Först säger alltså Kristus att Gud inte kunde bli tillfredsställd med de offer som krävdes under det gamla systemet. Sedan säger han: “Jag kommer för att göra din vilja och ge mitt liv.”

*******

Djurblodet kunde inte utplåna synden, bara dölja den tills Jesus kom för att ta bort den för alltid. Hur blev man då förlåten på Gamla Testamentets tid? På samma sätt som i dag- genom Guds nåd, som togs emot i tro.

Jesus offras för oss.

Den som avsiktligt förkastar Jesus erbjudanden om frälsning säger nej till Guds dyrbaraste gåva. Man skjuter ifrån sig den helige Andes närvaro, kanalen för Guds frälsande kärlek.

Denna varning gällde judekristna som frestades att överge Kristus och återgå till den judiska tron, men den gäller också var och en som överger Kristus för någon annan religion, eller av annan orsak vänder sig bort från honom trots att ma förstått vem han är (se även 4 Mos 15:30-31 och Mark 3:28-30).

Det finns ju inget annat acceptabelt offer för synd än Jesus död på korset.

För den som med vett och vilja förkastar Jesu offer efter att klart ha förstått dess innebörd finns det inget annat hopp om frälsning. Gud har inte erbjudit frälsning på något annat sätt eller i något annat namn än Jesus. (se Apg 4:12)

j28.jpg

Det är inte enkelt att förstå allt detta, men att läsa bibeln och tränga in i texten är nödvändigt. Att också få förstå det som står där, och ta Jesus till sitt hjärta är nödvändigt för frälsning. Han dog för dig och mig.

Jesus för världen givit sitt liv, Öppnade ögon, Herre, mig giv. Mig att förlossa offrar han sig, Då han på korset dör och för mig. //Lina Sandell-Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.