Maria; Jesu moder…

 

glyrn.gif

Vem var Maria?

Att vara Maria, Jesu moder, ja det måste varit något så oerhört speciellt; att försöka skriva ner rader om henne och hennes liv, det tänker jag göra här.

Vad tror du Maria kände inom sig? Att vara en fattig flicka på den tiden, som nu skulle föda ett barn innan hon var gift, jämnåriga som skulle håna henne, hennes fästman som kanske skulle gå ifån henne? Många frågor rusar igenom hennes innersta….

Att som tonåring få veta av en ängel att man skall bli havande och få ett barn, det är så stort. Att detta barn skall bli människornas Frälsare, måste varit en ofattbar underbar nyhet. Maria var en mycket ödmjuk människa, och hon visste vad Herren Gud ville göra. Redan från början visste hon vad som skulle komma att ske.

Maria var förlovad med Josef, snickaren, och såg fram emot att bli hans hustru. Men, omständigheterna skulle förändras dramatiskt.

Änglar brukar inte förannonsera sina besök. Det gjorde inte heller Gabriel, denne ängel som Gud sänt, till Maria för att berätta något hon hade svårt att förstå.
Han hälsade Maria och sade: “Jag hälsar dig, du utvalda kvinna! Herren är med dig!” Maria blev överraskad och rädd och förstod inte vad ängeln menade.

“Var inte rädd, Maria, sade ängeln. Du ska snart bli havande och föda en son som ska få namnet Jesus. Han kommer att bli en mycket stor man och ska kallas Guds Son. Och Herren Gud kommer att ge honom hans förfader Davids tron. Han ska härska över Israel för evigt, och det ska aldrig bli något slut på hans rike.”

Detta var vad ängeln Gabriel sade till Maria. Maria undrade hur detta skulle kunna bli möjligt, men svarar bara: “Jag är Herrens tjänarinna, jag vill göra som han önskar.”

Maria var en en kvinna med andligt djup. Hon var mor till Jesus, Messias. Hon var den enda människa som följde Jesus under hela hans jordeliv. Maria var villig att låta sig användas av Gud. Hon kände till och tillämpade Guds ord.

Vi kan lära av hennes liv: Guds bästa tjänare är ofta enkla människor som ställer sig helhjärtat till hans förfogande. Guds planer kan medföra ovanliga händelser i vanliga människors liv. En människas karaktär avslöjas när hon ställs inför det oväntade.

Bakgrundsfakta: Maria, bodde i Nasaret. Yrke: Hemmafru. Släkt: Josef (make) Sakarias och Elisabeth (nära släktingar), Jesus, Jakob, Josef, Judas och Simon (söner),några döttrar.

Nyckelvers: “Jag vill göra som han önskar, så att hans plan kan bli verklighet.” /Luk 1:38

Maria nämns på fler ställen i bibeln. (Apg 1:14)

3 thoughts on “Maria; Jesu moder…

  1. hej Larz Jag håller med dig. Jag vill inte upphöja Maria till ett helgon eller liknande, hon var en vanlig kvinna som fick ett ovanligt underbart uppdrag. Katolikerna ger henne gudomlig status och det är fel. /Maria

  2. jag själv tror att Maria är viktig idag, angående ungdomsflickornas abort frågan.
    Till ex: en tjäj måste tänka inna hon har tänk att känna en man…….bättre och bättre……men om hon blir oönskad gravid ?????Ja om hon tror, eller finns liten respekt för Gud, måste hon behålla barnet, isåfall hon kan börja tro, be varje dag….vi vet inte när blir vi havande på vanlig sätt, våra barn eller inte kan jemföras med Jesus…..men alla barn är värdefull i Guds ögon!!!!!even om barn har arvsynd, man kan hela livet rätta sig efter att man litar på Gud, och idag , nyatestamentet,är nådens testament, ta emot Jesus, så sätt är mycket lättare att vinna Guds kärlek, än i gamla testamentet,… att behålla oskuldheten ..en reningprocess!!! Själens honung!jag äslkar Maria, ber inte för henne, men högt uppskattar henne, en kvinnoförebild hon är!Mor förebild!i gamla testamentet många kvinnor var oskulda, i israel…. vad har hänt idag????vad händer idag???man har man innan, en eller flära, aborter, allt såna skadar själen!!!!skuld och skam!men Gud har Nåd idag fortfarande, omvänd ni flickor från såna skam, till Jesus,kan lära er själbeherskning, tills ni hittar en troende man, på lammets brölopp är ni bjudna bli fläckfria det är Guds vilja! Amen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.