Människofruktan/Krig? rapporter Korea./Jesus söker

 

Skottlossning..

USA:s och Sydkoreas gemensamma militärövning har skapat nya oroligheter vid gränsön Yeonpyeong. Skottlossning har hörts och alla reportrar beordras nu lämna ön.

– Läget är dåligt, säger Sydkoreas försvarsminister, rapporterar AP. Vid midnatt, svensk tid, inledde Sydkorea och USA sin gemensamma örlogsövning utanför Koreahalvön.

Övningen ska ha utformats för att verka avskräckande på Nordkorea, men är enligt USA planerad sedan tidigare. Pyongyang har hotat med nya “hårdhänta tillrättavisningar” om övningen genomförs. I tisdags granatbesköts en ö i ett omstritt gränsvatten som svar på en tidigare amerikansk-sydkoreans manöver.

Nordkorea har markerat mot övningen genom en beskjutning. Ön har inte träffats, skriver TT.
Se video i denna länk:    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8192391.ab 
Man kan undra om hur fortsättningen på dessa oroligheter kommer att bli, och vad vi får göra det är att be för länder och världen och makthavarna, och Gud är störst. /Maria

——

Skilsmässa mellan makar kan vara fruktansvärt svårt att gå igenom, och att vara skild ifrån Jesus i hela evigheten måste vara mer än fruktansvärt. Jesus kommer snart på himmelens sky, ja så har människor trott och tänkt såå länge, och det är väl ingen tvekan om att vi är närmare det skeendet, mer än någonsin, och därför måste man ju få reda på att Jesus lever och kommer tillbaka. Ja jag är envis med att skriva detta, om och om igen, för det kan ju hända att man inte vet detta, och kanske får reda på det just här…just nu…

Vad sker då Jesus kommer? Då blir det soluppgång efter mörkret, och alla tårar torkas av. Natten blir klaraste dag. Svaghet blir till kraft. Detta väntar den troende på likaså att få vara Jesu lärjunge så länge som det finns möjlighet därtill.
Människor vill fly från Gud och hans eviga lag…..ja synderna står ju beskrivna….Och Gud har stor nåd och kärlek för människorna. Och Jesus söker människorna, för att rädda dem.

*Och I skolen få höra krigslarm och rykten om krig; sen då till, att I icke förloren besinningen, ty sådant måste komma, men därmed är icke änden inne.* / Matt 24:6

*Ja, folk ska resa sig upp emot folk, och rike mot rike, och det skall bliva hungersnöd och jordbävningar på den ena orten efter den andra.* Matt 24:7

Jag tror inte vi till fullo kan förstå dessa rader ovan, nog kommer det att bli mer än tufft, och vetskapen om att vi litar på Gud, får ge oss tröst och styrka.

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.