Livskraft /HOPP /Umgås med Gud

 
 

Visst kan vi alla någon gång känna oss tyngda av sorg, men det finns ju HOPP. Det hoppet vi har är i Jesus Kristus. Paulus skriver i 1 Thess om hur en kristen livsföring bör vara, du kan läsa i 1 Thess om:

* Vi kan varna de lata (5:14)

*Trösta de modlösa (5:14)

*Ha omsorg om de behövande (5:14)

*Ha tålamod med alla (5:14)

*Göra gott (5:15)

*Vara glada (5:16)

*Be alltid (5:17)

*Vara tacksamma (5:18)

*Pröva allt som predikas (5:20-21)

*Hålla sig borta från det onda (5:22).  Jesus har uppstått och han skall komma tillbaka, och han har lovat oss evigt liv. Under den tid vi väntar på Jesus återkomst får vi försöka leva så som Jesus vill.

Han vill att vi ska vara vakna över denna tidens tillstånd och han vill att vi ska vara i bön för andra, han vill också att vi ska evangelisera. Ja så säger han. Och eftersom den troende är ljusets barn och inte mörkrets (5:5) därför måste vi hålla oss vakande, och Paulus ber oss att vi ska vara klädda i trons och kärlekens rustning. Detta är uppmaningar som vi måste ta på allvar.

Det kan ju faktiskt vara svårt att följa Paulus uppmaningar, för, HUR ska man kunna vara glad jämt? och Hur ska man kunna be jämt? och hur skall man alltid kunna vara tacksam? Det är frågor som ofta ställs.

Jo man kan vara i bön jämt, Och det finns Alltid skäl att vara tacksam, och man kan faktiskt vara Glad. Det handlar väldigt mycket om vilja och det handlar förstås mest om Kärleken till Jesus.

Man kan förändra sin attityd, och genom att man vet att man känner Jesus, då blir allt så mycket enklare. Ett medvetet beslut att LYDA Gud gör att allt blir lättare. Vi kan inte alltid ligga på knä och be, men vi kan leva i ett tillstånd av konstant bön. Vi är ju i allt beroende av Gud, så varför inte erkänna vårt stora behov, och därför umgås hela tiden med Gud. Det finns ju faktiskt inget viktigare, anser jag.

*Fridens Gud ska själv göra er fullkomligt rena, och bevara er fläckfria  och starka till ande, själ och kropp till den dag, då vår Herre Jesus Kristus kommer tillbaka.* 1 Thess 5:23

horse35.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.