Bibelord/ Frälsning Apg 10:45

 anihearts11.gif

Fiskare eller predikant?    I Apg 10:45 kan du läsa om att bli eller att vara, en lärjunge till Jesus. Petrus och Cornelius var två mycket olika personer. Cornelius var en rik ” hedning” med militär bakgrund och Petrus var en enkel judisk fiskare.

Petrus hade blivit en predikant, ja det är stort. Men båda hade faktiskt en plan för sina liv. Gud hade gett dem det. I Cornelius liv skrevs den här dagen historia, jag läser den NU, och jag har läst den förr. Vad hände?

En judisk kristen ledare och en nyomvänd romare upptäcker båda hur Gud använder den andra personen för att öka deras egen insikt. Cornelius behövde Petrus för att få höra evangeliet och bli frälst, och Petrus fick genom Cornelius lära sig att frälsningen gäller ALLA och inte bara judarna.

Vi behöver ofta varandra för att Gud ska kunna utöka vår kunskap om honom och hur han arbetar.

Gud kanske arbetar med dig just nu, då du läser dessa rader, för Gud kan allt. Och han vill att alla skall bli frälsta, det är ju därför han använder situationer och människor för detta syfte: Frälsning.

Cornelius insåg att han behövde undervisning och gemenskap. Så är det idag med, den nyomvände behöver undervisning och gemenskap, men det skall ske på och i den nivå som den nyomvände är i…tvinga ingen att ta emot sådant den inte kan ta emot.

Ta det lite lugnt med den nyomvände. Inge slags korvstoppning eller för stora krav är bra. I den första kärleken till Jesus måste man också få njuuta av hans härlighet.

****

Gud utvalde judarna bland alla folk och gav dem lagen just för att de skulle sprida kunskapen om Gud till alla andra folk. Se: 1 Mos 12:3; Ps 22:28; Jes 32:4; 49:4; 56:3; 60:1-3; Jer 16:19-21; Sak 2:11; Mal 1:11; Rom 15:9-12)

Just du kan vara den som Gud vill använda till stora ting! /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.