Livet i Kristus/Omvänd er eller dö säger Jesus.Evigt liv

 

*

Omvänd er, eller dö säger Jesus
Luk 13:1-5


1 Just då kom några och berättade för Jesus om de galileer vilkas blod Pilatus hade blandat med deras offer. 2 Jesus frågade dem: “Menar ni att dessa galileer var större syndare än alla andra galileer, eftersom de fick utstå detta? 3 Nej, säger jag er, men om ni inte omvänder er, kommer ni alla att gå under som de. 4 Eller de arton som dödades när tornet i Siloam föll ner över dem, menar ni att de var större syndare än alla andra invånare i Jerusalem? 5 Nej, säger jag er, men om ni inte omvänder er, kommer ni alla att gå under på samma sätt.”
*
*
Pilatus kan ha trott att det rörde sig om ett uppror mot Rom och därför ha dödat galileerna. De som dog i olyckan vid Siloa kan ha arbetat för romarna på en akvedukt där. Fariseerna som var emot öppet våld mot Rom sa troligen att galileerna förtjänade att dö därför att de handlat upproriskt. Seloterna, en grupp antiromerska terrorister, sa trolgen att arbetarna vid akvedukten fick vad de förtjänade på grund av samarbete med Rom.

MEN Jesus säger att varken galileerna eller akveduktbyggarna skulle beskyllas för sin olycka. Var och en borde i stället tänka på sin egen förestående dom. 

OBS!     Luk 13:5 Att få leva istället för att bli dödad är inget bevis på rättffärdighet. Alla ska en gång dö. Det ingår i människans villkor. Men alla behöver inte förbli döda, Jesus lovar att alla som tror på honom “inte ska gå under utan ha evigt liv” (Joh 3:16)

Det är verkligen en fråga om liv eller död. Den frågan kvarstår. Det är ett faktum som inte alla vet något om, och därför vill jag ta med de texterna om liv och död, om och om igen, OMVÄND ER eller dö, säger Jesus!
/Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.