Livet i Kristus /NYA FÖRBUNDET

 diedforbut2.gif

Jag vill fortsätta berätta för er vad Jesus kan göra i våra liv-  nya liv.

Hebreerbrevet 9:13-20  säger såhär:

*Om nu tjurars och getters blod och askan från kor kunde göra människors kroppar rena från synd så länge det gamla systemet gällde, kan vi då utan svårighet göreställa oss hur mycket mer blodet från Kristus ska förvandla oss och våra liv.

Hans offer befriar oss från bekymret hur vi ska kunna lyda de gamla lagarna, och det gör oss villiga att tjäna den levande Guden. Fylld för evigt med den helige Ande gav Kristus sig villigt till Gud. Han som var fullkomlig och dog utan synd dog för våra synder. Kristus kom med det nya förbundet så att alla inbjudna skall kunna komma och för evigt få äga allt det underbara som Gud har lovat dem.

Kristus dog, för att befria människorna från straffet för de synder de hade begått, medan de fortfarande levde under det gamla systemet. Det är med det nya förbundet som med ett testamente. Ingen får något förrän det är bevisat att personen som skrev testamentet är död. Då först träder det i kraft.

Därför var blodet, symbolen för någons död, nödvändigt också för att det gamla förbundet skulle träda i kraft. När Mose gett folket alla Guds lagar, tog han blod från kalvar och getter tillsammans med vatten och stänkte det över Guds lagbok och över allt foket med hjälp av grenar från isopsbuskar och scharlakansröd ull. Sedan sa han: * Detta är det blod som markerar början på det förbund mellan er och Gud som han har upprättat.*

Kanske du undrar nu.. men det är så att Jesus Kristus befriar oss och ger oss ett evigt liv. Genom offerdjurets blod renade Gud folket från synd. De blev “rena” enligt Gamla testamentets ceremoniella regler.

JESU offer förvandlar våra liv och gör oss rena på insidan. Hans offer är värt oerhört mycket mer än ett djuroffer.

Om vårt inre inte förändras är det otrevligt och besvärligt att rätta sig efter Guds regler. Vi gör uppror när någon talar om för oss hur vi ska leva, men den helige Ande kan förändra detta och ge oss en LÄNGTAN att lyda Gud. (se Fil 2:12-13)

Med ett nytt och rent inre upptäcker vi att det är vår största glädje att tjäna Gud.

Och detta nya inre får vi då vi säger ett JA till Jesus. AMEN.

Jag älskar Jesus, och jag vill för alltid följa och tjäna honom.

One thought on “Livet i Kristus /NYA FÖRBUNDET

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.