Livet i Kristus/ Livsstil

  

Jakob, en av Jesu bröder och ledare för församlingen i Jerusalem skriver i bibeln om att avslöja oetisk livsstil och han ville visa på hur man lever ett sunt och moraliskt liv som kristen.

 

Jakob säger i “Jakobs brev” följande om t ex bön:

Han räknar upp några av de vanligaste bristerna i vår bön:1. Att inte be konkret. 2. Att be om fel sak. 3. Att be av fel orsak.

Vad menar han?

Han frågar: Ber du över huvud taget Gud om något? Om du gör det,hur ber du då? Är det bara för att tillfredsställa dina egna önskningar? Söker du Guds medgivande för vad du redan har planerat att göra? Vår bön blir verkligt kraftfull när vi tillåter Gud att Forma Vår Önskan så att den EXAKT motsvarar hans vilja med oss.

(se 1 Joh 3:21-22)

Ofta har människor inte tid att vänta på att få utveckla sitt böneliv. De har inte tålamod att få se sig sakta växa.Allt ska gå så fort. När vårt tålamod utvecklas stärks karaktären. (Jak 1:4: …För när ert tålamod till sist har fått slå ut i full blom, kan ni möta vad som helst med en fulländad och stark karaktär.)

Jakob vill att de troende inte bara ska höra sanningen utan också omsätta den. Tro utan konsekvens ställs mot tro i funktion. En överlåtelse i kärlek till att tjäna är bevis på sann tro. Levande tro är annorlunda. Se till att din tro är mer än bara en bekännelse genom att den bevisas genom ditt handlande. Var uppmärksam på möjligheter att sätta din tro i FUNKTION. Livet som kristen innebär både motgång och frestelser. Seger över dessa omständigheter resulterar i en mogen och fast karaktär.

*En kristen som inte betyder så mycket i den här världen kan glädja sig åt att han är stor i Herrens ögon, och den som är rik kan glädja sig åt att han själv är mer betydelsefull för Herren än all hans rikedom. Den rike kommer att vissna som en blomma, som snabbt förlorar sin skönhet i den brännande solen. Han kommer snart att dö och lämna alla sina brådskande angelägenheter efter sig.* /Jakob 1:9-11

Allt vi har att komma med har Gud gett oss. Därför bör vi komma till Gud i ödmjukhet. Vi förtjänar inte Guds barmhärtighet men han vänder sig till oss i kärlek och upprättar oss på nytt trots våra mänskliga tillkortakommanden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.