Livet i Kristus / Alla kan ha problem..

 

Gud välsigne dig.anihearts11.gif

Onda tankar och god vilja kan växa sida vid sida hos en troende, och man kan fråga sig ibland vad som är vad..Vad är vårt sanna väsen? Vad är vårt jag?

När man får frågor av det slaget måste man tänka på vad Guds ord säger om oss som människor och vilka vi är. Vi är Guds barn, men satan vill få oss att nedvärdera oss själva och kommer ofta med hugg och slag, snabbt, för att förvirra oss och förvilla oss. Känns det igen?

Jesus är den gorde herden och han har rätten till oss, till våra liv, som vi gett honom. Eller hur? Han har skapat oss och han är Frälsaren som vill oss väl. Det är ett faktum men kan vara svårt att förstå emellanåt. Det finns ju krafter som vill föra oss bort från Jesus, herden, som vill ha oss.

Den som vill få oss bort från Gud och tron, är en lögnare, och han ststår emot Gud. Satan är emot allt och alla som Gud skapat och ser inte med blida ögon på, då vi kämpar i tro på vår Herre. Men Gud frågar efter oss, han älskar oss och vill att vi arbetar för honom.

Vi har varit hans så länge, alltsedan han skapade oss, satan har ingen rätt till oss. Ibland kan vi lockas att gå vilse, men Gud tar oss tillbaka till herdefamnen, där vill han ha oss. Alla människor har det svårt med tron ibland, inte bara några få.  Så tänk på hur älskad du verkligen är, då allt tycks gå dig emot. Då får du komma tätt intill Jesus och höra hans älskade stämma säga: du är mitt barn, jag älskar dig, var inte rädd, DU ÄR MIN.  …Ge inte upp!   Gå Guds väg.

*Just när omkring mig viner Fiendens skarpa skott, Han vill ifrån mig röva Vad jag av Herren fått, Då kan i tron jag skönja En som bredvid mig går. Lämnar jag allt åt honom, Städse jag seger får.* J Bruce Evans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.