Lärjungar /Välsigna Herrens namn

 jcsytf1s1.gif Heb 13:8 Jesus Kristus är densamme i går, idag och i evghet.

Om vi verkligen tror på Guds storhet kan vi inte låta bli att berätta om honom för andra. Gud har utvalt oss till den uppgiften. Han vill att hela världen ska få lära känna honom.  Lärjungar..ja det får vi vara, och vi får sprida evangelium.

 Hela skapelsen prisar honom, och det ska också våra läppar göra.

Jag får ofta frågor hur jag kan tro på en Gud “som inte finns”.

Men, jag vet ju att han finns. Han har ju gett mina läppar en ny sång att sjunga, och mitt hjärta har han förvandlat. Då är det enkelt för mig att prisa Gud i alla omständigheter. Den som inte känner Gud kan inte förstå helt enkelt. Många är orden om att han inte existerar. Den som inte fått smaka på Guds kärlek, eller fått bli frälsta av nåd och inte fått den helige Andes närhet i sina liv, kan inte förstå vad den troende pratar om.

Ps 96:1-6 talar om för oss:

*Sjung en ny sång till Herren alla jordens innevånare!  Sjung ut hans lov! Välsigna hans  namn! Berätta varje dag om hans makt att frälsa! Berätta om hans väldiga gärningar för alla som inte känner honom. Låt dem få veta om de häpnadsväckande under han gjort. För Herren är stor, ha, han kan knappast beskrivas med ord. Ära honom! Tillbe endast honom! Folkens alla avgudar är maktlösa, men vår Gud har skapat himlen! Ära och majestät omger honom, och hans styrka och skönhet uppfyller hans tempel.*

Därför talar jag om Gud, för att han är den som räddat mitt liv och gett mig nåden till frälsning. Därför talar jag om honom alltid, och skäms inte för Jesus Kristus, hans Son. Därför vill jag sprida evangelium, så som andra gjort före mig i så lång tid. Därför finns en ny sång i mitt hjärta….för att Jesus lever, han är uppstånden och lever idag. Han ger sjuka läkedom, han ger bundna själar frihet och ro, och han ger vishet och klokhet och han ger oss allt….om vi vill närma oss honom.

…tacka alltid vår Gud och fader för allt i vår herre Jesu Kristi namn.  /Ef 5:20

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.