Lärjungar / Är Jesus nöjd med oss troende?

 

Ja Jesus kallade sina lärjungar (Luk 6:12-16).
Luk 6:12  Så hände sig på den tiden att han gick åstad upp på berget för att bedja; och han blev kvar där över natten i bön till Gud.
Luk 6:13  Men när det blev dag, kallade han till sig sina lärjungar och utvalde bland dem tolv, som han ock benämnde apostlar:
Luk 6:14  Simon, vilken han ock gav namnet Petrus, och Andreas, hans broder; vidare Jakob och Johannes och Filippus och Bartolomeus
Luk 6:15  och Matteus och Tomas och Jakob, Alfeus’ son, och Simon, som kallades ivraren;
Luk 6:16  vidare Judas, Jakobs son, och Judas Iskariot, den som blev en förrädare.
Luk 6:17  Dessa tog han nu med sig och steg åter ned och stannade på en jämn plats; och en stor skara av hans lärjungar var där församlad, så ock en stor hop folk ifrån hela Judeen och Jerusalem, och från kuststräckan vid Tyrus och Sidon.
*

*

Jesus kallar lärjungar idag också. Följer man honom idag på det sätt som han vill? Diskutabelt.

Jesus hade många lärjungar men valde då bara ut 12 apostlar (lärjungar), dessa tillhörde den innersta kretsen, de fick särskild träning och blev utsända med hans egen auktoritet. De grundade den kristna församlingen, (därmed inte sagt att vi skall/måste/  grunda fler församlingar idag, tvärtom skall vi titta på vad församlingarna håller på med…..och gå ur för att bli fria) /Min åsikt/ Eller ekumeniken kanske lockar fler o fler…..

I evangelierna kallas dessa tolv oftast lärjungar, men i apostlagärningarna benäms de apostlar.

I dagens kyrksverige går man i flera år på olika bibelskolor, och man tror att man följer Jesus till punkt och pricka, och det kan man ju ha åsikter om..Och det vimlar av seminarium och Profetskolor! Särskild träning, ja det behövdes, och det var Jesus som gav lärjungarna undervisning, men de kunde inte alltid ta till sig vad han lärde ut eller vad han menade. Så tycks det fortfarande vara bland  det frälsta (?) folket som borde vara ute bland människor och sprida Guds Ordoch vara goda kärleksfulla medborgare/medmänniskor.

Ja jag har många frågetecken över en del av de människor som säger att de älskar Jesus och vill följa honom hela livet. Många  frågetecken och många olustiga händelser som skett och som man verkligen blundar för….dyker upp,gång på gång, och får mina tårar att rinna. /Nej jag är inte perfekt/

*Ingen hinner fram till den eviga ron, Som sig ej eldigt framtränger. Själen måste utstå en kamp för den tron, Varpå vår salighet hänger. Porten kallas trång, och vägen heter smal, Hela Herrens nåd är ställd uti ditt val, Men här gäller tränga, ja tränga sig fram, Annars är himlen förlorad.* // L L

2 thoughts on “Lärjungar / Är Jesus nöjd med oss troende?

 1. Gud är god och har all vishet, därför visar han oss hur vi ska vara, och han är god emot dig,en fin sak du berättar och att du får vara till hjälp för många. Man lär sig veta hur man ska handla, jag är tvärtom många gånger, jag är för mycket framåt ibland. Vittnar för alla alltid. Gud ger oss olika saker att göra och olika människor att möta, det är så fantastiskt.Och en del pratar inte alls- de har Gud inom sig- som en fast punkt. /Önskar dig en fin och välsignad dag! /Maria

 2. Jesus kallade 12 apostlar i NT och Gud kallade 12 stammar i GT. Finns det måhända något sammanträffande? 🙂

  Det är väl att vi ofta går i egen kraft när vi ska leva som Jesus lär, som blir ett problem.

  Vi förstår så lite och Han vet allt. Det är ju skillnad på oss och Herren.

  På jobbet finns en dam som har synproblem (efter flera operationer) och inte kan läsa längre. Gud bad mig be för henne. När jag berättade lite hur jag blev kristen tog hon snabbt fram en Bibel och bad mig läsa ur den. Det tog inte många sekunder.

  Om jag som oftast pratat runt runt (om politik osv) för att undvika att stöta mig med andra (som man inte vet om de är kristna/vill bli) hade den här situationen aldrig uppstått.

  Underbart att slippa sin egen feghet! Jag har fått mycket hjälp – är för försiktig. Vi har inte tid för försiktighet. Som bekant lurar det en del vargar runt hörnet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.