Evangelium/Under och mirakel. Luk 5:1-11. Tacka Gud

 

Visst gjorde Jesus under, och han gör det ännu.

Vi måste upptäcka hur begränsade vi är- Vi upptäcker då vi går med Jesus hur han förstår våra problem-  Gud vill hjälpa oss i vår vardag.   Här i stycket handlar det om en stor fångst av fisk:

*
*
Luk 5:1  Då nu en gång folket, för att höra Guds ord, trängde sig inpå honom där han stod vid Gennesarets sjö,

Luk 5:2  fick han se två båtar ligga vid sjöstranden; men de som fiskade hade gått i land och höllo på att skölja sina nät.

Luk 5:3  Då steg han i en av båtarna, den som tillhörde Simon, och bad honom lägga ut något litet från land. Sedan satte han sig ned och undervisade folket från båten.

Luk 5:4  Och när han hade slutat att tala, sade han till Simon: “Lägg ut på djupet; och kasten där ut edra nät till fångst.”

Luk 5:5  Då svarade Simon och sade: “Mästare, vi hava arbetat hela natten och fått intet; men på ditt ord vill jag kasta ut näten.”

Luk 5:6  Och när de hade gjort så, fingo de en stor hop fiskar i sina nät; och näten gingo sönder.

Luk 5:7  Då vinkade de åt sina kamrater i den andra båten, att dessa skulle komma och hjälpa dem. Och de kommo och fyllde upp båda båtarna, så att de begynte sjunka.

Luk 5:8  När Simon Petrus såg detta, föll han ned för Jesu knän och sade: “Gå bort ifrån mig, Herre; jag är en syndig människa.”

Luk 5:9  Ty för detta fiskafänges skull hade han och alla som voro med honom betagits av häpnad,

Luk 5:10  jämväl Jakob och Johannes, Sebedeus’ söner, som deltogo med Simon i fisket. Men Jesus sade till Simon: “Frukta icke; härefter skall du fånga människor.”

Luk 5:11  Och de förde båtarna i land och lämnade alltsammans och följde honom.

____

När fiskarna på Genesarets sjö använde nät, ofta klockformade med blytyngder runt kanterna, kastade de ut dem plant över vattnet, och tyngderna gjorde att det sjönk och övertäckte fisken. Sedan drog man i ett rep så att fisken stängdes in. Näten måste vårdas noga. Man tvättade och lagade dem och rensade dem från sjögräs. ……..

____

*Trofast är Herren, han frälste min själ  Och tog mig ur bojornas tvång. Trofast är Herren, han allt gjorde väl Och fyllde mitt hjärta med sång.* /G Alenius

/Maria

2 thoughts on “Evangelium/Under och mirakel. Luk 5:1-11. Tacka Gud

  1. Petrus insåg till slut vem Jesus var, hans liv förändrades där.

    Fiskaren blev en evangelist och förändrades stort. Fantastiskt!

    Och vi älskar också Jesus……./Maria

  2. Johannes berättelse i Joh kap 21 om lärjeungarna som fiskade hela natten och sen mötte Herren fram på morgonen, är bland de finaste i evangelierna, tycker jag.

    Den uppståndne Jesus står på stranden och kommer att äta med lärjeungarna. Han frågar Petrus tre gånger: Älskar du mig? Ja, du vet att jag har dig kär, säger Petrus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.