Lärjungar / Alla kan bli…

godsword.gif

Alla kan bli lärjungar, och alla kan få följa Jesus. Det vore bra tycker jag, om alla tog ett sådant beslut.  Många tror att det är ett problem att tro på Gud. Men det är inte sant. Däremot är det så att då man börjar tro kan man få problem, för att man börjar se hur fel man levt. Och att då ändra på det sättet att leva till det sätt som Gud vill, det kan vara jobbigt värre.

Men:

Gud är inte problemet. Det är ofta vi själva som inte vill släppa ifrån oss olika saker. Gud behandlar alla lika, han gör ingen skilnnad, han älskar oss alla. Och det som står i hans ord gäller alla, har gör inga undantag för vissa personer. Han tänker att hjälpa dig i allt du behöver hjälp med, och han vill att de löften han har för DIG, skall gå i fullbordan. Just därför måste du lyda och underordna dig hans ord.

Om vi tittar på hans ord och börjar förstå att vi kan få hjälp i Ordet, så kommer en helt ny värld av tankar o kärlek att öppna sig för oss. När vi börjar förstå att hans Ord är fyllda av kärlek, då kan vi ta emot  och bli styrkta och vägledda. Det är den helige Ande i frälsningens gåva som ger oss klarhet.

När vi kommer lite längre i vår tro kan vi vara beredda att bli Jesu lärjungar. Och då kan man gå ut och berätta/vittna om vad Gud gjort i ens liv. Det är underbart att få göra det. Att vara Jesu lärjunge, ja det är väldigt speciellt och dyrbart.

“Ingen som tror på honom skall någonsin komma på skam.” Rom 10:11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.