Ett ord idag./Dödhavsrullarna

 

Dödahavsrullarna som upptäcktes för
60 år sedan i Israel, var ett fynd som
på ett oerhört starkt sätt bekräftade
Bibelns tillförlitlighet. Det blev ett
slag emot de som ville påstå att bibel-
texterna förändrats under århundradena.

För att vi skall förstå betydelsen av
Dödahavsrullarnas upptäckt kan vi citera
vad man skriver på framsidan av boken
Dödahavsrullarna av John M. Allergo:
”den största händelsen i bibelforskningens
historia”.
Vidare ett citat av professor
William F. Albright: ”den mest viktiga
upptäckten någonsin i fråga om Gamla
Testamentets manuskript”.

Fyndet av Dödahavsrullarna blev ett
slag emot de som velat ifrågasätta
tillförlitligheten av Bibelns texter.
De som menat att texterna förvanskats
under århundradena, fick här ett bevis
på att så inte är fallet.

Plötsligt så kom genom fyndet i
Qumrangrottorna, skriftrullar och fragment
över alla Gamla Testamentets böcker utom
Esters bok.
Skrifterna var flera århundraden äldre
än de texter som man tidigare haft
som underlag för översättning till olika språk.

År 1947 var ett betydelsefullt år.
Det var som om Gud ville visa världen
att Hans ord går att lita på.
Profetiorna om ett återupprättat land
för det judiska folket, samtidigt som
fyndet i Qumran, visar att Guds ord
står fast genom årtusendena med samma
klarhet för mänskligheten.
 
 
Publiceringsdatum: 2007-11-15

Författare: Holger Nilsson

/Maria
 

8 thoughts on “Ett ord idag./Dödhavsrullarna

 1. och vad menas med att bli frälst hittar det ej under någon kategori. Dom flesta på den här sidan snackar om det så vill helst veta vad det är innan jag kommentera deras åsikter

  HEJ Du har nyss fått mail med svar på dina frågor.

  /Hälsn Maria

 2. jag undra en liten sak till är andar människor eller djävlar som tagit sig fårn helevetet till jorden eller är det bara ond människor som tagit sig tillbaka på nåt sätt?

 3. Hej igen. Nej en troende tror inte på healing, det tillhör New Age och är inget för en troende kristen att ha att göra med.
  Likadant är det med spöken, det är onda andar. Andar är ifrån en ond sida, och det skall man inte syssla med, det är farliga saker. TÄNK om folk visste hur farligt det är!
  Sekter finns det många av och de är ju inte bra att vara i.
  Man måste vara vaken och ha kunskap om olika saker, annars går man väldigt fel. Bli en troende på Gud anser jag vara det bästa för alla.
  Hoppas du är nöjd med detta svaret annats får du återkomma. Hälsn f Maria

 4. jag undrar en sak och det är om kristan människor tror på healing,spöken,andar eller andra saker som sekter gör?

 5. Jag har varit troende men när min pappa dog så liksom sloknade den tron. Det ändå jag tycker är oförklar bart med kristendomen eller andra religioner eller troer är att det är enormt svårt att bevisa om man ej själv har upplevt en nära döden upplevels eller nåt annat som gjort att man känt att man kommit nära gud. Om nu gud finns alltså om vi räknar med detta. Annars känns visa saker i biblen svåra att tro på. vissa människor kan tillex ej tro på att universum tar slut eller att livet tar slut tillex, dom tror att det alltid måste finnas nåt bakom vilket jag ej tycker att det behöver finnas. Jag tror personligen nu jag är öppen för alla motbevis eller motsägelser mot dte jag tror på nu och det är att man bara går in i en drömlös sömn som vara i alla evighet och man vaknar ej upp ur den och man känner inget och tänker inget. Det känns för mig som kanske ej troende tycker e mystiskt att det är lite mystiskta att det finns så många religioner och nästan alla GRUNDAR sig på ett liv efter detta. Jag tycker personligen att det är ett för stort sammanträffande för att fungera antigen finns 100 tals gudar eller finns ingen. Som jag kanske nänmde innan så tror jag att när människan ej förstod naturen och varför det blixtrade och vad som hände efter döden så satt dom deras tilltro till religionen. Jag har funderat väldigt mycket på detta ämnet och om andra saker också som om healing, andar, spöken, gudar osv. så jag är glad om någon kan lära mig mer om ämnet religioner och varför det finns så många kanske och om kristna människor tror på andar,spöken och healing som andra olika sekter gör?

   

  Svar kommer per mail! /Maria

 6. Ja Jesus har funnits och han finns ännu, för han lever. Och han kommer att återkomma till jorden.Religioner kan vara påhittade men inte kristendomen, där har du fel.
  Kristendomen är inte en religion, det är en tro, för att Gud skapade världen du o jag lever i och för att bibeln är sann.
  Ja helvetet finns och himmelen finns.
  Sök Gud och finn att han är sann är mitt råd.
  Du kan läsa mer här på sidan om hur en troende tror och resonerar o tänker.
  Hälsn Maria

 7. det finns uppenabrligen kvar dumma människor i världen jag förstår om ni tror på biblen men asså……. Biblen hör hemma på medeltiden det är kort sagt strackt kvinnoförtryck! som många andra religioner har människor skappat dom för att få makt, genom att hota folk med att ni hamnar i heLvEtET om ni ej följer detta. Och dessutom förtrycker dom flest religioner kvinnorna detta är fruktansvärt hemskt jag hoppas att nån fattar att religioner e påhittade för att till förskansa sig makt plus belöningen i att tro på en religion är alltid evigt liv ! INGEN! INGEN! Kan kontrollera detta alltså kan religioner fortfarande finnas annars skulle dom blivit motbevisade av modernare klarare tankar men eftersom det gäller livet efter detta så e det obevisbart men tro vad ni vill jag antar att ni behöver lite tröst men mitt TIPS börja använda er hjärna för religionerna e ett sätt att styra befolkningen på kristendomen skapades nog och började användas av romarna för att kontrollera befolkningen få dom att sköta sitt. JAG förnekar ej att jesus har funnits han var nog en stor människa men han gjordes gudomlig ahn var ej det antagligen från början =)

  TA ER UR DTE SYNFÄLTET SOM RELIGIONERNA OCH MEDIERNA MÅLAT UPPFÖR ER !
  BÖRJA TÄNKA FRITT!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.