Läget i Sverige. Ankdammen…..

“Sverige håller på att rasa samman”

 DN Debatt, 16.9.2012
Carl Ek, partilös ledamot av Göteborgs kommunfullmäktige (invald på Vägvalets lista.)

Roland Abwin, före detta ledamot i regionfullmäktige, Västra Götaland (Sjukvårdspartiet).
 

Svenskarna verkar vara ett naivt folk, som inte ser hur lågt Sverige har börja falla. På vilken nivå, och vart man i landet än ser rasar det samman. Få inser allvaret i det.

Beslutsfattare som har verklig arbetslivserfarenhet och utbildning är lätträknade. Skatter och ­avgifter höjs och nya införs, men vad de används till får vi inget svar på. Antalet statliga verk och myndigheter är så oöverskådligt att ingen vet hur många det finns.

De rättsvårdande myndigheterna ska vara oberoende av varandra, men trots detta växer så kallade rättscentrum upp runtom i landet, det ena efter det andra, där domstolar, åklagare, polisen och kriminalvård sitter bredvid varandra.

Vi har en försvarsmakt som inte är värd namnet, och som huvudsakligen används tills att stödja amerikanska krigsprojekt runtom i världen som vi i Sverige inte har det minsta med att göra.

Kollektivtrafiken går inte i tid, och hela turer försvinner över hela landet på ett oförklarligt sett dagligen. Järnvägar stängs av av säkerhetsskäl för de är inte underhållna. Färdtjänstväxlar placeras i Moldavien, där operatörerna rimligen inte kan ha den minsta lokalkännedom. Posten kommer inte fram.

Kommuner ger bort medborgarnas gemensamma egendom till multinationella företag. Hamnen i Göteborg är ett bra exempel på detta. Renhållningen fungerar inte, och vissa kommuner är rent nedlusade med skräp. I de större städerna råder det enorm bostadsbrist, men inte mycket gör kommunerna år det.

Hälften av alla ungdomar lämnar grundskolan utan att kunna läsa och skriva. Sverige är i dag det land i Europa med den högsta ­analfabetismen. Lärarutbildningarna håller en usel nivå.

Småsjukhusen läggs ner, de centrala sjukhusen är överbelamrade av patienter som får ligga i korridorer, sjuksköterskor saknas, tandläkare använder metoder och material som inte ansetts som moderna på länge, och läkare flyttar till Norge.

Tiotusentals flyktingar och asylssökande tas emot årligen utan en planering värd namnet, så de ska få arbete, bostäder och möjlighet att lära sig svenska och få sina utbildningar och erfarenheter validerande.

När ska svenskarna få upp ögonen för hur illa ställt det numera är i landet, och börja se till att göra något åt det? För man kan snart lika gärna försöka sälja landet till Norge för reapris om de vill ha det!

 http://www.nyapolitiken.biz/sve_politik/sverige-rasar-samman.html
*

Räcker orden här ovan för att beskriva tillståndet/läget i detta landet? Jag tror inte det, det är mycket värre än vad som står i texten! /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.