Kristus Jesus / Sonen

Marias-2737

Hur kan vi veta att Jesus är Guds Son? Ja den frågan är det många som ställer sig. Hjärtat i en troende talar om att det är så, men om man nu inte är troende då är det naturligtvis en rätt svår fråga.

Det står i 1 Joh brev 5:9 så här:

 

*Om ni tror att Jesus är Kristus, Guds Son och er Frälsare, då är ni Guds barn. Och alla som älskar Fadern älskar också hans barn. Därför kan ni få reda på hur mycket ni älskar Guds barn- era bröder och systrar i Herren- genom att se hur mycket ni älskar och lyder Gud.

 

Att älska Gud innebär att göra vad han säger till oss, och det är egentligen inte alls svårt, för allt som kommer från Gud övervinner världen. Vi kan besegra världen genom vår tro.

 

Ingen kan vinna denna kamp utan att tro att Jesus verkligen är Guds Son. Vi vet att han är det för Gud bekräftade det när Jesus döptes och när han gick för att möta döden. Ja, både vattnet i dopet och blodet på korset vittnar om honom. Och den helige Ande, som alltid är sann, säger det också.

 

Vi har alltså tre vittnen:

den helige Andes röst i våra hjärtan, rösten från himlen vid Kristi dop och blodet på korset. Och de säger alla samma sak:

 

att Jesus Kristus är Guds Son. Vi accepterar ju vittnesmål av människor i våra domstolar. Skulle vi då inte tro Gud när han vittnar om att Jesus är hans Son? Alla som tror honom vet inom sig att det är sant. Den som inte tror vad Gud säger om sin Son påstår ju faktiskt att Gud ljuger.

 

Vad är det då Gud har sagt?

 

Jo, han har gett oss evigt liv och att det livet finns i hans Son. Den som i tro lever i gemenskap med Guds Son han har därför livet, men den som inte tror på Sonen har inte livet.*

 

Gud deklarerade klart och tydligt vid två tillfällen att Jesus var hans Son:

1. Vid dopet,  se Matt 3:16-17

2. Vid förvandlingen på berget   se Matt 17:5

 

Alla som tror på Guds Son har evigt liv. Jesus är allt vi behöver för att få det. Det eviga livet är inget vi går och väntar på- det har redan börjat i dem som tror. Vi kan inte förtjäna det, det är en gåva, och vi behöver inte vara oroliga för att bli lurade på den eftersom gåvan är från Gud och har hans garanti.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.