Jesu död /Korset väntar

hgehgregrjg.JPG

Många är de som funderar på om det verkligen är sant att Jesus levt och dött och uppstått. Den som är troende och har Jesus i sitt hjärta kan inte tvivla på dessa saker.

Det står i Joh 12:23-36 om Människors tvivel och vad Jesus själv säger skall hända och varför. Jag tar med den texten från Joh här:

“Jesus svarade att tiden var inne att han skulle återvända till sin härlighet i himlen, och han tillade: ” Jag måste dö precis som vetekornet faller i jorden och dör. Om jag inte dör kommer jag att förbli ensam som ett enda sädeskorn.

Men min död kommer att skapa många nya vetekorn, en rik skörd av nya liv.

Den som älskar sitt liv mer än något annat ska förlora det, men den som utan förbehåll ger det till Gud ska vinna det och få evigt liv.

Nu känner jag stor ångest. Men jag kan ju inte be:

“Far, rädda mig från det som ligger framför mig”? Nej, det är ju därför jag har kommit. Far, låt ditt namn bli upphöjt och ärat!”

Då hördes en röst från himlen som sa:

 “Jag har redan låtit det ske, och genom din död ska jag låta det ske igen.”

När folket hörde rösten trodde några av dem att det var åskan , medan andra menade att en ängel hade talat till honom.

 Sedan sa Jesus till dem:

“Rösten hördes för er skull, inte för min. Tiden för världens dom är nu inne. Det är dags för Satan, världens furste, att bli utkastad. Och när jag har lyfts upp på korset ska jag dra alla till mig.”

Han sa detta för att göra klart för dem hur han skulle dö.

“Dö”, undrade folket. “Vi trodde att Messias skulle leva i evighet och aldrig dö. Varför säger du att han ska dö? Vilken Messias talar du egentligen om?

Jesus svarade: “Mitt ljus ska lysa för er ännu en liten tid. Vandra i det medan ni kan, och gå dit ni vill gå innan mörkret kommer för då är det för sent att hitta vägen. Använd er av ljuset medan det finns. Då kommer ni att bli ljusbärare.”

Sedan Jesus hade sagt detta gick han bort och gömde sig för dem.

*********

Jesus visste att korset väntade, och han var rädd och orolig. Han visste att han måste ta på sig hela världens synd, och att detta skulle skilja honom från Fadern. Han ville slippa gå igenom denna fruktansvärda död, men han visste att Gud hade sänt honom för just detta, att dö för vår synd och i vårt ställe. Därför säger han nej till sina egna önskningar för att lyda Fadern och ge honom ära. En situation som hans kommer vi aldrig att ställas inför, men vi är kallade till samma lydnad. Vad Fadern än ber oss om ska vi göra för att ära hans namn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.