Kristus Jesus / ICKE skyldig

 amazinglove-jesus-1.gifVälkommen. Klockan är morgon och jag har inte somnat än…, men måste skriva om att det finns frälsning, förlåtelse, upprättelse i Jesus Kristus. Torsdagen har varit en dag i bön, och tack till Gud, som ger så mycket av sin frid, vishet, tilltal och så mycket gott.

Han visar på bibelord, han visar i undervisning i bibeln på så mycket som människor behöver veta. Han är så god och sann. Idag har varit en mäktig dag. Hans ord har fått leda, och saker har hänt som gör att jag denna natt då jag skriver detta, vet att Jesus Kristus vill visa oss på förlåtelsen och Nåden i att vara hans barn. Han visar tydligt att människan är förlåten och att vi inget kan av oss själva.

Det vi försöker göra faller ofta platt till marken, för det är HAN som skall göra det goda verket i oss. Han ändrar på det som är fel i oss, han vägleder oss, och ger oss instruktioner och råd.

Paulus säger: *Så länge jag inte förstod vad lagen egentligen krävde levde jag bekymmerslöst, men när jag fick veta sanningen insåg jag att jag hade brutit mot lagen och var en syndare, dömd att dö. Och för mig blev det så, att lagen som skulle visa mig livets väg i stället dömde mig till döden!

Synden lurade mig genom att ta Guds goda lagar och använda dem till att förklara mig skyldig. Men ni måste förstå att i sig själv var lagen fortfarande fullkomligt rättvis och god.

Men hur kan det vara så? Var inte lagen orsak till att jag dömdes? Hur kand en då vara god? Nej, det var synden, djävulsk som den är, som utnyttjade det som var gott till att få mig dömd. Här kan ni alltså se hur lisitg och dödlig och avskyvärd synden är. Den använder Guds goda lagar för sina egna onda syften.* /Rom 7:9-13

Om vi bestämmer oss för att se Guds stora kärlek och nåd till oss, inser vi varför han vill begränsa vår rörelsefrihet. det är till för att skydda oss från det som skadar oss.

 Om vi förstår att Jesus Kristus har dött för oss och för våra synder(den största synden är att inte tro), så förstår vi att vi inte är skyldiga, vi är frälsta, vi förstår hur små vi är och att vi inget kan göra i oss själva. Vi behöver dagligen Guds hjälp och beskydd för att gå rätt med Gud. Han skall göra ett gott verk i oss, föra oss fram till Jesus Kristus, och låta oss få frid i att vi inte är skyldiga då den onde fått klorna i oss. Vi är ju räddade i Jesu blod.

 Anklagelserna kommer från Satan själv som är en åklagare, och lyssnar vi på honom så sjunker vi istället för att lyssna och se på Guds ord, som säger att vi är friköpta genom hans Son.

Inte ens en mogen kristen kan utrota ett syndigt beteende ur sitt liv, (7:22-25) Att bli Kristuslik är en livslång process!!!!

Ingen i hela världen är utan skuld,Ingen förtjänar egentligen att bli frälst, varken hedningen som aldrig hört talas om Guds lag, eller juden och den kristne som förgäves har försökt hålla den.

ALLA är helt beroende av det Kristus har gjort för vår frälsning. Vi kan aldrig förtjäna det genom gott uppförande.   Satan är skicklig i att lura oss kristna, och vi är duktiga att hitta på undanflykter. I våra försök att komma undan synden (det vi gör som vi inte vill göra), då måste vi ta i anspråk den oerhörda kraft som Jesus ställer till vårt förfogande. Det är Guds vilja att hjälpa oss till seger!!

Om vi faller böjer han sig kärleksfullt ner till oss och hjälper oss upp.    AMEN.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.