Att berätta om NOA/ Lyda

 

Kan vi tänka oss hur det var för Noa och hans familj då floden kom över jorden? Knappast. Kan vi tänka oss hur Gud kände sig då han var tvungen att förstöra så mycket?

Vi vet inte mycket om den tiden eller vilka känslor som rådde. Och vi vet inte vad Gud kände.

Människor hade vänt Gud ryggen, och idag har vi också ett samhälle som liknar det som var på NOA´s tid. Skulle vi få en syndaflod igen? nej, Gud har lovat oss att aldrig sända en sådan flod igen. Han lovar oss det med att sända regnbågen som löfte.

Hur hittar vi Noa´s livsstil? Skulle det vara möjligt att göra det som Noa gjorde? Att lyda så fullständigt, att underkasta sig Guds vilja och arbeta för Gud på det sättet att man blir fullständigt förlöjligad…..

Ja det är möjligt att följa Gud fullt ut. Det är möjligt att vara en tjänare som gör det Gud ber en om.

Noa går inte ur båten förrän Gud talar om att han skall göra det. Herren befaller och Noa lyder. Enkelt. D v s det låter enkelt, men det kanske det inte var? Jo, det tror jag, för Noa hade så mycket kärlek och respekt för sin Gud.

Har vi kärlek och respekt för Gud i dag? Ja, många många människor har det, men inte alla, och det är Guds önskan att ALLA skall komma till honom.

*Låt oss lyssna till Gud och lyda honom.*

2 thoughts on “Att berätta om NOA/ Lyda

  1. HEJ Ja det är gott att veta att du vänt om och hittat Gud, att du fått en dyrbar frälsning. Jag är så glad.
    Och liksom Noa tror jag att du kommer att lyda Gud.
    Gud välsigne dig vännen.
    /Maria

  2. Noa var verkligen lydig!Och det är så underbart med människor som lyder Gud vad som än händer i deras liv!Sådant vill jag så gärna läsa om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.