Kristus Jesus / Bli mer lik Jesus. Ge inte upp!

 

Bli mer lik Jesus………

Här läser du D Wilkerson´s predikan om att vara nära Jesus och bli mer kristuslik. Vad kan vara mer underbart än att vara frälst? Ja jag vet då inget annat jag skulle vilja.

The more someone is with Jesus, the more that person becomes like Christ, in purity, holiness and love. In turn, his pure walk produces in him a great boldness for God. Scripture says, “The wicked flee when no man pursueth: but the righteous are bold as a lion” (Proverbs 28:1). The word for bold in this verse means “secure, confident.” That’s just the kind of boldness the synagogue rulers saw in Peter and John as they ministered (see Acts 4:1-2).

Fortsättningen läser du här:

http://www.worldchallenge.org/en/node/12223

OCH:

Läs Ordspr 28:1, Apg 4:1-2.  Jesus förkunnade ordet från Gud, vi skall göra detsamma. Det är inte alltid enkelt, men det är nödvändigt att människor blir frälsta. Och ju längre man går med Gud desto mer nödvändigt blir det att fortsätta. Fortsätta. Fortsätta. Så säger Paulus i sina brev, så gav Jesus order om i missionsbefallnigen. Egentligen, egentligen- är det inte så svårt, det är bara att bestämma sig. Vad vill jag? Jo, göra Guds vilja.

Jamen då är ju beslutet taget och då är det bara att be Gud om hjälp i det arbete han vill att man skall göra. Varför tveka? har man en gång sagt ja får man ju ta till sig det Jesus säger. En gång frälst? alltid frälst?  Nej det kan jag inte hålla med om. Och varför inte det då? Nej, man kan av olika orsaker vilja lägga av…sin tro.  Men det är inte så det ska vara, det gäller att hänga kvar och kasta sig på Gud och gå vidare och utvecklas, och att bli den han räknar med att vi ska bli.

-Varje människa måste oundvikligen göra ett val. Bibeln framställer detta val på flera sätt. Men detta val är inte bara ett beslut för stunden. Det är ett utlåtande en gång för alla med fortlöpande följder och eviga konsekvenser – det slutgiltiga beslutet. Jesus själv står som stötestenen för varje människas öde och begär ett noga övervägt val till liv eller död, himmel eller helvete. Här, i avslutningen av allt han sagt i bergspredikan, kräver Herren att varje människa väljer mellan att följa världen på den lättframkomliga vägen eller att följa honom på den svåra vägen. Man kan inte hitta ett tydligare uttalande om evangelium enligt Jesus någonstans i bibeln.-

-Frälsning är inte lätt. ”Den port är trång….och få äro de som finna den” (Matt 7:14). Innebörden är att om inte en människa söker ihärdigt efter porten, kommer han eller hon troligtvis inte att veta att den finns där. I Jer 29:13 säger Gud: ”I skolen söka mig, och I skolen ock finna mig, om I frågen efter mig av allt edert hjärta.”

-Budskapet från Jesus kan inte anpassas till någon form av billig nåd eller uppfattning om att ”det är lätt att bli frälst, det är bara att tro”. Riket är inte till för människor som vill ha Jesus utan någon förändring av sina liv. Det finns bara för dem som söker det av hela sitt hjärta. Citat avJohn F. MacArthur, Jr. http://www.kts.just.nu

Sök Jesus, umgås med Jesus varje stund, svik honom inte, stå kvar hur mycket det än blåser runt omkring dig. Ge inte upp.   /Kram f Maria

2 thoughts on “Kristus Jesus / Bli mer lik Jesus. Ge inte upp!

  1. Hej! Ja: AMEN! Gud finns! Jesus lever! Han söker människor som vill ta hans kallelse på allvar. INGET är omöjligt för vår Gud!
    Hälsn Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.