Kristen…

heart14.gif

Att vara en god kristen. Vad innebär de orden för dig? Har du mött goda kristna? Jag har mött många som säger sig vara kristna, och är det, och jag har mött dem som säger sig vara det men inte uppfört sig så. Tänker här förklara lite om vad allt detta handlar om: Att vara kristen.

Det synliga beviset på att någon är en kristen är ett gott uppförande och god gärningar. Det finns många som gör gott utan att de har en tro på Kristus. Andra påstår sig ha en tro men gör sällan goda gärningar. Vare sig vi brister i tro eller goda gärningar när Jesus kommer tillbaka får vi stå där med skam.

Eftersom sann tro ger goda gärningar som resultat, är de som både tror och lever rätt sanna troende. Goda gärningar kan aldrig ge frälsning (se Ef 2:8-9), men de är absolut nödvändiga som bevis på att det finns en äkta tro (Jak 2:14-17).

Där står det: “Kära bröder, vad är det för nytta med att säga att ni har en tro och är kristna, om ni inte bevisar det genom att hjälpa andra?

Kan en sådan tro frälsa någon? Om ni har en vän som behöver mat och kläder och ni säger till honom: “Ja, adjö då, och Gud välsigne dig, håll dig varm och ät dig mätt,” och inte ger honom kläder eller mat, vad ligger det för värde i ett sådant handlingssätt?

Därför måste ni inse att det inte räcker med att bara ha tro. Ni måste också göra gott. En tro, som inte visar sig genom goda gärningar, är ingen tro. Den är bara tomma ord.”

Ja det är bara tomma ord om vi säger fina ord till andra och inte ser deras behov eller nöd. Att vara en kristen är inte svårt, men det är svårt att vara en kristen om man inte löper linan ut, och gör de handlingar som Gud anser man skall göra.

Jag har verkligen fått se bevis på vad kristen tro är. När jag hade det svårt vid några tillfällen i mitt liv, då fick jag se vad tro är. Det var så många underbara saker som hände.

Vid jultiden då jag ej hade det så bra ekonomiskt kom det stora penninggåvor och mat till mig och barnen. Vi kunde fira jul med god mat och mycket mat, halleluja, och kunde till och med få några julklappar. Vem gjorde ett under? Jo, Gud gjorde under genom att använda en familjs kärlek, till andra människor………. Jag har verkligen fått se på nära håll hur man lär sig att vara en kristen, jag har haft underbara förebilder…/RÄTTELSE 2011:  Jag visste inte på den tiden sanningen om julen utan firade “jul” så som de flesta andra, numera vet jag att det är ett hedniskt firande och att Jesus säkerligen inte var född i dec. ! /M

Äkta människokärlek, det är underbart.

Prövad kan en kristen bli- men aldrig övergiven.

/E Gustafsson

blieve1.gif

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.