Kärlek /All kärlek kommer från Gud

 

Ofta tänker vi på ordet kärlek som en känsla. I verkligheten är kärlek ett medvetet val uttryckt i praktisk handling- det ser vi också i 1 Kor 13:4-7. All kärlek kommer från Gud.

Han älskar oss så mycket att han offrade sin son för vår skull. Jesus är vårt föredöme när det gäller kärlek. Genom den helige Ande får vi kraft att älska.

Guds kärlek ställer oss alltid inför ett val och kräver att vi handlar. Visar dina val och ditt dagliga handlande att du är en kärleksfull människa?

Alla är vi överens om att kärlek är viktigt, men vet vi vad verklig kärlek är? Själv började jag fatta vad kärlek egentligen är, när jag fick lära känna Jesus. Då förstod jag att det jag hade trott om kärlek tidigare i livet, ej varit kärlek….. För i Jesu kärlek får man veta på djupet vad kärlek är.

Johannes säger att “Gud är kärlek”, inte att kärleken är Gud. Världens människor, med sin ytliga och själviska syn på kärlek, har vänt på orden och förvanskat förståelsen av ordet kärlek. Världen tror att kärlek bara är en känslomässigt behaglig upplevelse, och man blir villig att offra både moral, rättsprinciper och allt annat för att uppleva den.

Men detta är inte kärlek, utan raka motsatsen- själviskhet. Vi får inte tillskriva Gud den syn på kärlek som en ond värld har frammanat. Vår uppfattning och beskrivning av kärlek måste komma direkt från Gud, som är helig, rättfärdig och fullkomlig. Vi måste lära oss att älska på samma sätt som Gud.

Fånga dagen! Våga livet! Dansa med vinden som andas ditt liv. Lek ut längtan! Trotsa hindren! Du är Guds avbild och kärleksmotiv.

jeshrsp.gif

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.