Kriser/ Planeten/Test på flygplatser/Marshall plan…

 

 

 här kan du läsa om TEST på flygplatser:

Artikel i NYT idag. Datateknologier testas på Köpenhamns flygplats där passagerare kan avläsas på dataskärmar i Geneve. Det syns på skärmarna om en passagerare är på väg till eller från flygplanet, hur lång kö det är i säkerhetskontrollen osv. Man får reklam och info om hur man kan förkorta sin stund på flygplatsen genom en iphone app specialsydd för flygplatsen. De färgade prickarna är inte personliga, så det tas hänsyn till integritetsaspekter, sägs det. Förutsatt att passagerna inte bär RFID-sändare: kontokort, Digitalt ID, mobiltelefon osv. Då kan man så klart koppla telefonen till personen. Kul va? Det här testas för att om det blir lyckat sedan införas på fler platser, shoppingcenter kanske? Varför inte överallt där det finns folkmassor?
/Janne O/
http://www.nytimes.com/2011/03/22/business/22airport.html?_r=1&scp=2&sq=copenhagen&st=cse

_________________________________

OCH:

EU:s “utrikesminister” Catherine Ashton skriver i NYT idag (20/3) om vad som är på tapeten i Nordafrika framöver. Ett Gadhafi-fritt Libyen, Tunisien och Egypten ses av EU som länder som man vilja hjälpa bygga upp. Det blir export av grönsaker och högre klass på tillverkningsindustrin (detsamma som görs i Spanien, Marocko idag), man bygger politiska institutioner och medverkar till att inrätta och övervaka val. EU-med-samabetet utvidgas och flyktingar får utbildning/jobb inom EU osv. EIB, European investment bank och europeiska motsvarigheten till World Bank lånar länderna till uppbyggnad: man talar om en “marshall plan” för Nordafrika motsvarande marshall planen efter WW2 när imf/WB var i sin linda.

Vad var det man sa om arabrevolutionerna? EU+Arabstaterna= EU-medelhavsunionen?
Rätt förutsägbart, eller hur?  /Janne O/

http://www.nytimes.com/2011/03/19/opinion/19iht-edashton19.html

Vi hörs/Maria

6 thoughts on “Kriser/ Planeten/Test på flygplatser/Marshall plan…

 1. Det ser ju ut som om man lyckats,,,,med vaddå….att förstöra för människor o lova dem en demokrati som de tror kommer, jag tror inte det. vilka fler länder skall förstöras..
  /maria

 2. Strategierna fungerar ju. Varför inte göra lyckade saker om och om igen?

  Milosevic – bombningar – terror – demokrati
  Saddam – bombningar – terror – demokrati
  Gaddafi – bombningar – terror – demokrati

 3. Hej Janne Om man inte tycker att det är skumma saker som sker och undrar hur man kan få ihop allt detta….tycker man det är mormalt?
  Hörde just på radio om oljeborrningsröret ang olyckan i Gulfen…jag tror inte på det.
  Skeptisk ? Ja. Jaså? de vet inget om revolutioner?
  Frågar man efter vad bibeln säger så säger den att vi är nära Jesu återkomst.
  Men det kanske inte är så många som läser där vad det står..
  /Maria .Gud välsigne dig.

 4. Det är viss skillnad på gråt och tandagnisslan vid katastrofer och reaktionen: “det vattnas i munnen, nu får vi göra det vi drömt om.” Skulle tro att folk inte ens kan tänka sig att folk kan vara så fräcka. Planerarna ser katastrofer som möjligheter: “Ok, det rasar. Då får vi bygga upp som vi tänkt här! På Haiti kan nu vi bygga semesteranläggningar och oljeraffinaderier och flygbaser…”

  I artikeln ovan visar EU:s “utrikesminister” Ashton att de har 10 års planen för Nordafrika klar. Att de sen säger sig “veta ingenting om revolutionerna”, får vi tro på om vi vill. Det är inget krav!

  De katastrofer som radar upp sig framför oss är tecken på Jesus nära återkomst i NT (Matt 24).

 5. Hej jag tog bort inlägget. Jag tog bort det för att det inte stämmer med mitt tänkande, alltså: att jag inte gillar uttrycket: MODER JORD m m.Det var för omständigt att förklara skillnaderna/likheterna.
  ______________________________
  Tack för din kommentar/Maria

 6. J Lovelock är en brittisk miljöforskare som förespråkar geo -engineering (väderprojekt) för att rädda moder jord – Gaia som hon numera kallas. Vi förstör planeten och Gaia/moder jord efterträder oss, tänker Lovelock. Harmoni bildas när moder jord kommer i balans (mindre människor som konsumerar mindre saker och förbrukar mindre energi). Al Gore har hängt på dessa tankar.

  Katastrofer ger energi för uppbyggnad, ordning ur kaos, som sagt. Katastrofer kan bli något positivt, tänker planerarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.