Kriser i… , H Mubarak; Gadaffi…och fler… Och NWO

 

 

Gud har alla svar

Sanningen, var är den? Jo, i Guds Ord.

——

Bilden av revolten i Egypten är att den skedde spontant och oförberett.

Men var det verkligen så?

Nu när tårgasdimmorna skingrats på Kairos gator och Tahrirtorget städats upp böjar också frågorna dyka upp om vad som egentligen hände. Hur kunde folket från ingenting på bara 18 dagar störta en regim som ansågs vara arabvärldens mest stabila och i full kontroll? Med upproret i Tunisien som enda inspiration.

Läser en intressant artikel i New York Times som ger en delvis annan bild av det egyptiska upproret. När revolten i Tunisien drog igång hade oppositionella i Egypten redan jobbat under lång tid för att få till en förändring.

De hade bland annat börjat blogga om krav på politiska förändringar och försöka trumma upp stöd för strejker mot privatisering och galopperande inflation. Inspirerade av spridda strejker i landet uppmanade en grupp ungdomar till en landsomfattande strejk den 6 april 2008. För att göra reklam för den bildade de en Facebook-grupp, något som senare skulle visa sig vara en extremt effektiv strategi. Det blev starten till 6 Aprilrörelsen som var en av dem som organiserade de senaste veckornas demonstrationer på Tahrir-torget.

Efter en strejk i den tunisiska staden Hawd el-Mongamy bara några månader senare bildade en grupp nätbaserade ungdomar gruppen Tunisiens progressiva ungdom.

Via Facebook började de tunisiska och egyptiska ungdomarna utbyta erfarenheter. I Tunisien var trycket från regimen hårdare. Bloggare kunde inte ge uttryck för sina åsikter utan att dra på sig regimens vrede. Men fackföreningarna i Tunisien var starkare och mer oberoende än i Egypten.

Ahmed Maher som var med och grundade 6 april-rörelsen berättar för New York Times att de delade med sig till tunisierna av sina erfarenheter av strejker och bloggande.

6 April-rörelsen började studera andra icke-våldsrörelser och intresserade sig särskilt för Otpor, ungdomsgruppen som hjälpte till att störta Serbiens ledare Slobodan Milosevic hösten 2000. Några egyptier reste till och med till Serbien för att få råd direkt av Otpor-aktivister.

Bakom Otpors taktik låg teorier från den amerikanske tänkaren Gene Sharp. Han tes är att icke-våld är bästa sättet att underminera en polisstat. Använder man våld kan regimen ta det som förevändning för att slå tillbaka hårt.

Otpor-aktivister fanns också med som rådgivare när revolten i Georgien genomfördes 2003 och den USA-utbildade Michail Shakasvili kom till makten.

När diktaturen i Tunisien störtats såg 6 April-rörelsen chansen att förvandla de årliga protesterna på Polisdagen den 25 januari, som högtidlighåller en polisrevolt som slogs ner av britterna, till en mycket större protest.

Via Facebook lovade snabbt över 100 000 att dyka upp. Från det var bollen i rullning.

Nu delade tunisierna med sig av praktiska råd från sin revolt. Ungdomarna uppmanades ta med sig citroner, lök och vinäger för att minska påverkan från tårgasen och mjölk för att hälla i ögonen. Med färgspray mot bilrutorna kunde polisbilarna göras obrukbara.

Utan att vanliga egyptier gått man ur huse för att delta i ungdomarnas protest hade regimen förmodligen snabbt slagit ner dem. En spontan handling efter åratal av uppdämt missnöje.

Men utan de i förväg välorganiserade ungdomsorganisationerna hade det kanske aldrig gått så långt.

De fanns redan där och bara väntade på rätt tillfälle att dyka upp. Inlägget från www.nyapolitiken.se

——–

Det var kanske så här det började, men jag anser också att det ligger andra saker bakom, bl a den nya världsordningen som vill ha ordning ur Kaos. Gick det inte lite väl fort att störta Mubarak? Vilka ligger egentligen bakom/eller samarbetar i allt detta? Ställer inte människor frågor? Accepterar de bara att allt är som det är???

 Ja nu har vi ju kaos, med många dödade och sårade människor som protesterat mot en regim som borde vara tagen ur bruk…för länge sedan. Nu verkar det inte dröja länge förrän vi får se detta hända om och om igen, och då kan man fundera över: Vad är sanningen i allt detta, och vet människor den? Läser man bibeln så ser man ju tydligt vad som försiggår…kaos, som skall bli fred…..med NWO? ..m m  /Maria

2 thoughts on “Kriser i… , H Mubarak; Gadaffi…och fler… Och NWO

 1. Hej Janne. Vem som helst kan väl se att allt detta INTE STÄMMER! ALLT på en gång, ALLA dessa länder…tänd eld på krutet för att dölja sanningarna som är ännu mer fruktansvärda än detta.
  Ungdomar på Facebook o Twitter kom kanske överens om vissa saker, men det ligger annat bakom i regimerna/politiken- Utan förvarning hände allt detta- i land efter land- det stämmer inte med det vi vet men som INTE sägs.

  Någon annan/Någon mer/ som vill kommentera detta fruktansvärda??????
  /Maria

 2. (Hur är skeendet koordinerat? Vem leder upproren?)

  Revolterna i Mellanöstern blossar upp ungefär likadant i alla länder. Vi hör inget om politiska budskap och krav från de som demonstrerar än: “vi vill ha bort regimen.” Facebook och Twitter, unga människor på gatorna, polisen/militären slår ner demonstranter brutalt. Vem leder/samordnar revolterna, när de nu kommer en efter en, så snarlikt i fem länder, redan? Ställer sig någon journalist den frågan, förutom de som känner till hur “nya världsordningen” brukar fungera? – Kampanj efter kampanj formar världsopinionen.

  Det är riktigt bränsle i upproren. Men koordinationen och timingen verkar satt efter klocka. Utan förvarning kommer de. Vilken tidning rapporterade regelbundet om Nordafrika innan det här? Lockebiebombaren skrevs om i flera år i engelska tidningar.

  Det gjordes en rapport om utveckingsskeendet i Egypten, Bahrain, Tunisien som sa att det är dags för regimskiften. Sommaren 2010 diskuterades den, enligt NY Times 16 febr.
  Vem diskuterade den rapporten? Ja, inte ungdomar på Facebook!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.