Kriser./Artikel Världens fokus/Obs:Datorspel:massmord!

 
 
 
Vad Betyder händelserna i Tunisien och Egypten?
Vad betyder händelserna i Tunisien och Egypten?
Demonstrationer och protester hörs på många håll i spåret efter händelserna i Tunisien och Egypten. Vad är det som håller på att ske? Är det en sann revolution från folket så kan det vara början på någonting mycket stort. Här följer en artikelserie från Hesham Bahari där han tittar på det som just nu ligger i världens fokus.

Klicka här för att läsa artikeln, eller läs den på Newsmill

Demonstrationer och protester hörs på många håll i spåret efter händelserna i Tunisien och Egypten. Vad är det som håller på att ske? Är det en sann revolution från folket så kan det vara början på någonting mycket stort. Här följer en artikelserie från Hesham Bahari där han tittar på det som just nu ligger i världens fokus.

Tahrir-republiken

Läs mer av Hesham Bahari på Newsmill

I Kairos hjärta, Tahrir-torget, ekade en ny slogan ur 2 miljoner strupar i fredags. ”Folket Vill Rena Landet”. Om den gamla regimens huvud hade fallit så lämnade det efter sig hela kroppen. Och revolutionen menar allvar. Det har till och med den gamla regimens chefredaktörer förstått och börjat öppna sina tidningar och tv-kanaler till ett postmubaraks Egypten som har föga likhet med det Egypten som fanns för bara 1 månad sen. Barn och ungdomar med vita handskar och ur alla samhällsskikt har satt ett exempel. I Kairo och i Alexandria ser man dem sopa gatorna och samla skräp och sopor. Budskapet är både lokalt och globalt. ”Vi gör rent på gatan, ni gör rent i ledningen”. En grupp advokater har redan sammanställt en lista på 2000 personer från Mubaraks tid vars inblandning i korruption och nepotism kommer att granskas. Den nuvarande regeringen är icke godkänd av massorna som lär demonstrera varje fredag tills alla deras krav har tillgodosetts.

Men det går undan i dagens Egypten! Högsta domstolen har redan gett tillåtelse för ett nytt politiskt parti att bildas utan tillstånd från de exekutiva myndigheterna som idag saknar en ”president” och en fungerande konstitution. Partiet som kallar sig Centerpartiet har en islamisk profil och glädjen var stor i rättssalen när domaren läste slutdomen. Nu får Egypten sitt första muslimsk-demokratiska parti. På andra håll befinner sig statligt styrda fackföreningar som Journalist- och advokatförbunden i upplösning. Det finns ingenting som hindrar de anställda på en tidning att avskeda chefredaktören.

Det jäser över allt i Egypten. Landet går genom en transformation som bara riktiga revolutioner kan åstadkomma. Filmstjärnor och fotbollspelare som ställt sig på regimens sida står idag vid skampålen på nätet som svikare, och andra som siat om revolutionen i sina dikter och filmer hyllas som folkhjältar. Kärnan i denna revolutionära varelse, dess hjärna, är koncentrerad kring några hundra unga aktivister med en makalös historia och vars kärlek till Egypten är obestridlig. I 6 år har de bildat sig och bildat andra i konsten att göra en fredlig revolution, mitt framför näsan på den gamla regimens ålderstigna och anakronistiska apparater, som bara talar ett språk: tortyrens och dödens.

Icke-våld och redobogenhet att offra det dyrbaraste man har är förutsättningarna för en lyckad transition. Ahimsa (icke-våld) ger förtrupperna snabbt stöd från stora lager ur befolkningen som vi sett ske förr i Ghandis Indien och idag i Egypten. Det fantastiska med Egypten är att det inte behövdes någon Ghandi. Ledarfiguren ersattes av 100 tusen bloggare som kom överens om vissa principer. I Europa urartar oftast demonstrationerna i våld (via infiltrationer eller de olika antagonisternas oförsonliga hållning) och motvåld. Våra västerländska samhällen verkar sakna enande och sublimerande symboler. Den rådande kulturpolitiken i landet gynnar inte utvecklingen av symboler som uppmuntrar till solidaritet och folkvilja, som visar den vanliga människans vägran att lyda onda befallningar, och som skapar en front mot konsumtionssamhället i sin nuvarande utformning med civil olydnad och icke-våld som vapen.

Tunisiernas och egyptiernas strategi nu kopieras på andra håll i arabvärlden. Försvar ej angrepp är deras taktik och betoningen av budskapens fredliga karaktär, bortom alla divisioner. De kommande dagarna blir kritiska på många håll i arabvärlden och extremt våld befaras. Men nu vet man från Amazonas till Tokyo via Stockholm: ett folk kan åstadkomma förändringar när det bestämt sig! I skrivande stund faller hundratals sårade och döda i Libyen, Bahrain och Jemen. Flera länder står på tur. Tänd ett ljus för alla som revolterar mot övermakten i natt och varje natt. Må de skonas! De offrar sina liv för att vi ska få leva ett värdigt liv./H Bahari

__________

Vi vet vad som händer ang Libyen nu och M Gadaffi, och fler och fler länder strider, och det finns många olika uppfattningar om VARFÖR detta händer, artikeln ovan är en av många uppfattningar om sakernas tillstånd på jorden. /Maria

                               ************OCH:
 
KLIMATSPEL UPPMANAR TILL MASSMORD:
 
Klimatspel uppmanar till massmord
Ett ”utbildande” datorspel har släppts där spelare som måste rädda jorden från klimatförändringar erbjuds en intressant lösning – bestäm dig för att problemet är överbefolkning och designa ett virus för att döda miljontals människor.

Fate of the World gick till försäljing 26 oktober och har hyllats av spelexperter och klimataktivster som ett sätt att nå en ny publik i kampen mot koldioxidutsläpp.

Klimatskeptiker kan dock komma att bli förvånade och upprörda av några av de strategier som erbjuds i spelet som har släppts till PC- och Mac-datorer.

Som ledaren för en fiktiv internationell organisation måste spelaren rädda världen från stigande temperaturer, ökande antal översvämningar och torka.

Spelet har utvecklats av företaget Red Redemtion i Oxford som använder riktiga data från vetenskapsmän och har beskrivits som ett managementspel för eko-entusiaster.

Spelaren får i spelet en budget, miljörelaterade data och olika energipolitiska beslut som t. ex. att införa utsläppstak och investera i biobränslen eller fortsätta investeringar på fossila bränslen.

Andra mer extrema beslut finns också att välja som att skapa sjukdomar för att reducera jordens befolkning eller geoengineering genom t. ex. att skapa moln med hjälp av flygplan.

Spelet beskrivs på deras hemsida som ett dramatiskt globalt strategispel som tar dig 200 år framåt för att se vad följden av dina beslut blir som t. ex. att raser som isbjörnen kommer att dö ut.

På hemsidan står vidare: ”Du måste hantera en balansgång av att skydda jorden. Naturtillgångar och klimat mot behoven av en ökande befolkning, vilka kräver mer mat, energi och boendeyta. Kommer du att hjälpa hela planeten till bli en agent för förstörelse?”

***********

Gör man dessa spel för att berätta vad som VERKLIGEN händer i världen? Är det människor som helt tappat vettet, som gör dessa spel och uppmanar folk till att köpa dessa, och hur och varför får det ske? Är världen lika galen som man kan tro att den är? /Maria /Artiklarna från www.vaken.se   Vilka är vakna? tillräckligt vakna för att se vad som sker, och vad är sant o vad är osant och vad är upp och vad är ner?

6 thoughts on “Kriser./Artikel Världens fokus/Obs:Datorspel:massmord!

 1. Hej, hur kommenterar man denna kommentaren mer än att jag personligen säger att den känns helt rätt. Nej folk gillar inte förtryck, och det pågår ju nderliga saker världen över.
  Hur få demokrati i vissa länder.?
  Demokrati och NWO, fattiga o rika…. Nej vi har väl inte rätt att avgöra, men tongångarna är knepiga fr Svenskt håll. /Maria
  Tack Janne.

 2. Kanske är det så att sedan nivåerna i “beslutsfattningen” i världen ökat från nationella till internationella, och gränser är öppna för kapitalet, öppnare för människor genom kommunikationerna, så blir det omöjligt för oss här hemma att avgöra vad media säger, från vad som pågår på planeringsstadiet internationellt?

  I Nordafrika finns inte bara hungriga människor, utan också de internationella spelarna sedan länge:

  * Khadaffi är Afrikanska Unionens ledare
  * Oljeaffärer
  * Gruvdrift, globalt jordbruk
  * Imf/World Bank
  * US Africom, NATO
  * Säkerhetstjänsterna i väst
  * FN
  * Välgörenhetsorgan
  * USAID, National endowment for democracy osv

  Folk gillar inte förtryck och ledare som tar 50 miljarder och skyddar sig med polis och militär. Det finns också många grupper (inom och utanför gränserna) som gillar “stabila samhällsförhållanden” och växelkurser. Demokrati i Mellanöstern lär aldrig bli särskilt stabil!

  Läste just ur ett dokument från Brookings institute (global tankesmedja i Washington) om vägen till regimskifte i Iran 2009 (140 sidor). En soft revolution där man vill/ville träda varsamt och inte röja klorna.

  Har vi i västvärlden rätt att avgöra hur världens alla länder ska skötas?

 3. Hej Alert. Ja Djävulens tid är kort, och vi är tillbaka i tiden, som på Noas tid blir det, och det går fort nu, tänk om man ville lyssna på de orden.
  Jag såg filmen om articifiella människor, jag ska ta in den…. och videon om vad L Williams säger…de kommer snart här på sidan
  Ja människor vägrar verkligen att ta emot sanningen, så hemskt det är! Det är verkligen hemskt! /Maria

 4. Djävulen vet att hans tid är kort.

  Ja, han vill döda mänskligheten och istället skapa en artificiell människa som är utlovad evigt liv -“inte ska ni väl döden dö..”

  Vetenskapsvärlden är i full färd med att skapa denna “övermänniska” som de menar inte kan dö. Sjukt är det!

  Precis som på Noas tid ska det vara innan Jesus kommer för att rädda de troende och för att besegra Satan och hans demoner och alla ogudaktiga människor som hånat Honom och vägrat ta emot Sanningen.

 5. Egentligen kanske detta är ett mysterium som vi inte fattar alls, eller också är det så att det är så uppenbart att vi heller inte kan se det.
  Det vimlar av förtryckta människor, och de tycks ju ha lyckats fått bort en person, hittills, men resten då?
  Ja mina tankar är liknande dina, och nu gäller det vad som händer härnäst, och Suezkanalen och oljan och allt anat som sker…hur är det med det ? Jag skulle vilja säga spel på högsta nivå, men vågar jag det? Jag är misstänksam…vi lever i det sista tiderna, absolut. Och var är fakta runt allt? ingen upplysning, De fruktansvärda människorna får inte “störas” och de ska behandlas varsamt…va??
  /Maria

 6. Författaren ser positivt på utvecklingen i arabvärlden. Om det nu är så enkelt att att göra sig av med diktaturer och orättfärdigheter, varför inte marschera i alla länder? Och använda Facebook för att planera demonstrationer?

  Om det är enkelt att omstörta förtryckande regimer, hur kan det komma sig att regimerna på samma gång:

  1 håller sig fast med näbbar och klor. Polisvåld och orättvisa lagar, fuskval osv.?
  2 har stöd av demokratier i väst?
  3 Varför har ingen rapporterat om utvecklingen i Nordafrika/arabvärlden om det nu var en revolutionär gryta som kokat under lång tid?
  4 Är revolterna sponsrade av finansiärer och organisationer/regeringar i väst? CIA och demokrati-foundations?
  5 Ser EU/USA Nordafrika som en marknad för billig arbetskraft inom 10-15 år? I EU-frihandelsprojektet Barcelonaprocessen knyts de Nordafrikanska länderna till EU.
  6 Vad händer när terrororganisationerna dyker upp? De verkar ju vara väldiga aktiva just i den här regionen, enligt säkerhetsanalytikerna i väst? Något som vi knappast fått höra för mycket av under de sista 10 åren?!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.